Jokerit kohtaa maalivahti Joni Ortion edustaman Barys Nur-Sultanin tänään Hartwall Arenassa klo 16.00

Jordan Schroeder

Torstaina Hartwall Arenassa nähtiin huima jännitysnäytelmä läntisen konferenssin sisäisessä kamppailussa Torpedoa vastaan. Jokerit onnistui nappaamaan kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen ja otti viidennen peräkkäisen voittonsa.

Kaikki rankkarit pysäyttänyt Janne Juvonen jatkaa helsinkiläisten maalilla. Anttila on toipunut sairastumisen jäljiltä pelikuntoon ja kokoonpanoon palaavat myös Aleksi Halme sekä viime pelin huilannut Niklas Friman. Muuten mennään samoilla miehillä kuin torstaina.

Loukkaantumisen vuoksi sivussa on Kalle Kossila ja sairastumisen takia Teemu Turunen. Pitkäaikaispotilas Henrik Haapalan paluuta saadaan odotella helmikuun puolelle.

KHL:n otteluohjelma on runkosarjan ensimmäisinä kuukausina todella raaka, sillä tammi-helmikuussa odottavan pitkän olympiatauon vuoksi pelejä joudutaan pelaamaan äärimmäiseen tiiviiseen tahtiin. Barys-peli on tämän viikon kolmas ja heti maanantaina ja keskiviikkona on edessä vieraspelit Jaroslavlissa ja Nizhni Novgorodissa.

Jokerit on raapinut tärkeitä pisteitä viime peleissä ja noussut läntisessä konferenssissa neljänneksi. Dynamo Moskova on puhaalla pelillä piikissä kaksi pistettä edellä yhden ottelun vähemmän pelanneena. Tämän illan vastustaja Barys on idässä yhdeksäntenä, kun kuudesta pelistä on tullut kaksi voittoa. Torstaina kazakstanilaiset hävisivät Dinamo Riialle vieraskaukalossa, mutta sitä ennen kaatui TsSKA Moskova komeasti 6-3.

Jokereille Barys on ollut vaikea vastustaja koko KHL-ajan. Keskinäisissä otteluissa voitot ovat menneet kazakstanilaisten eduksi 8-5. Viime kaudella Jokerit nousi neljän maalin takaa upeaan jatkoaikavoittoon Nur-Sultanissa, mutta hävisi kotiottelunsa 1-4.

Lauantain kamppailu käynnistyy klo 16.00.

Jokereiden kokoonpano

6 Jesse Joensuu – 21 Brian O’Neill (A) – 71 Nicklas Jensen
19 Veli-Matti Savinainen – 37 John Norman – 81 Iiro Pakarinen
33 Markus Hännikäinen – 10 Jordan Schroeder – 13 Julius Junttila
72 Aleksi Halme – 42 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (C)

40 Petteri Lindbohm (A) – 52 Philip Holm
28 Otto Leskinen – 90 David Sklenicka
3 Niklas Friman – 51 Alex Grant

30 Janne Juvonen (39 Anders Lindbäck)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.