Suomi nappasi Norjasta voiton jääkiekon MM-kisoissa

LEIJONAT

Suomi voitti Norjan vaikean Kazakshtan -ottelun jälkeen MM-kisoissa Latvian Riiassa. Kamppailu päättyi lopulta lukemiin 5–2.

Ottelu sai sähäkän alun, kun Norja hyödynsi Suomen virheen maalin takana. Maalivahti Jussi Olkinuoran syötön katkaissut Norjan Michael Haga pelasi kiekon nopeasti Mathias Olimbille, joka laukoi Norjan johtoon ajassa 1.30.

Suomen avauserä oli todella hankala siihen asti, kunnes Atte Ohtamaan laukaus painui maalin edessä olleen Iiro Pakarisen kautta verkkoon tasoittaen ottelun.

Toisessa erässä Suomi pelasi selvästi paremmin. Anton Lundell ja Kim Nousiainen veivät komeilla maaleilla Suomen kahden maalin karkumatkalle.

Suomi oli vielä kasvattaa johtoaan toisen erän loppupuolella, mutta norjalaisvahti Jonas Arntzen venyi Niko Ojamäen laukauksen tielle.

Kolmannen erän alussa Norja onnistui yllättämään Leijonat vielä kertaalleen, kun Tobias Lindström laittoi kiekon häkkiin ylivoimalla Mathias Trettenesin esityöstä. Kavennus ei kuitenkaan juuri auttanut, sillä Suomi iski vielä kahdesti kiekon norjalaisten verkkoon.

Ensin Jere Innala viimeisteli ylivoimalla Petri Kontiolan poikittaissyötöstä lukemiksi 4–2, minkä jälkeen Hannes Björninen hyödynsi Saku Mäenalasen laukauksesta pudonneen irtokiekon laittamalla sen reppuun.

Leijonat nousi voitolla seitsemään pisteeseen ja B-lohkon kolmanneksi. Lohkoa johtaa Saksa yhdeksällä pisteellä, Latvia on toisena Suomen tavoin seitsemällä pisteellä.

Suomi pelaa seuraavan kerran torstaina kello 20.15 alkaen Italiaa vastaan.