Carolina voiton päässä jatkopaikasta – Toronto selvään voittoon Montrealista

NHL Sebastian Aho

Carolina Hurricanes nousi 3–2-jatkoaikavoittoon Nashville Predatorsista NHL:n pudotuspelien avauskierroksella. Hurricanes johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 3–2 ja on enää voiton päässä jatkopaikasta.

Nashville johti ottelua kahteen otteeseen Jakov Treninin maaleilla mutta se ei riittänyt voittoon asti. Maalit olivat Treninille uran ensimmäiset NHL:n pudotuspeleistä.

Carolinan tehopelaaja sen sijaan oli kaksi maalia tehnyt Martin Necas, joka tasoitti pelin 1–1:een ylivoimalla avauserän lopussa ja nosti kotijoukkueen tasoihin vanhanaikaisella ajassa 52.55.

Ottelun voittomaalin 34 kertaa torjuneen Nashvillen maalivahti Juuse Saroksen seläntaakse teki Carolina-kapteeni Jordan Staal ensimmäisen jatkoerän kolmannella minuutilla.

Ottelusarja on katkolla Hurricanesille ensimmäisen kerran varhain perjantaina Suomen aikaa.

Montreal Canadiens hävisi Toronto Maple Leafsille jo kolmannen kerran peräkkäin. Toronto johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 3–1 ja on enää yhden voiton päässä jatkopaikasta.

Vaikka Montreal vei laukaukset nimiinsä lukemin 32–27, voitti Toronto pelin maalein 4–0.

Maple Leafs ratkaisi kamppailun toisessa erässä, kun William Nylander, Jason Spezza ja Joe Thornton onnistuivat maalinteossa. Ottelun viimeisen maalin kolmannen erän lopussa tyhjiin teki Alex Galchenyuk.

Nollapelin Toronton maalilla torjui Jack Campbell, joka pysäytti kiekon 32 kertaa. Nollapeli oli yhdysvaltalaisvahdin uran ensimmäinen NHL-pudotuspeleistä. Montrealin veskari Carey Price pysäytti kiekon 24/27 kertaa.

Ottelusarjan voittaja kohtaa toiselle kierroksella Winnipeg Jetsin. Sarja on katkolla Torontolle perjantaina.