Suomi kohtasi Armenian Turun Kupittaalla EM-karsinnoissa

Huuhkajat lähtivät jälleen muutaman päivän tauon jälkeen kohtaamaan EM-karsintojen lohkovaiheessa seuraavan joukkueen ja tällä kertaa oli vuorossa Armenia.

Suomi lähti otteluun ilman Bosnia-pelissä loukkaantuneita Tim Sparvia ja Paulus Arajuurta. Ryhmityksenä Suomi lähti peliin 4-4-2 -muodostelmalla. Armenia sen sijaan muodostelmalla 4-2-3-1. Lassi Lappalainen oli palannut kentälle ja Teemu Pukin hyökkäyskaverina nähtiin Fredrik Jensen. Viime pelissä Suomi voitti Armenian, joten tiistai-iltana oli kaikki auki. Panokset otteluun olivat varmasti kaikille selvät! Sparvin ollessa loukkaantuneena kapteeninnauhaa kantoi maalivahti Lukas Hradecky.

Turun Kupittaan jalkapallostadionin kapasiteetti on noin 8000 istumapaikkaa ja stadion oli tänään lähes täynnä ja tunnelma katossa.

Armenia sai heti alussa hyvän vapaapotkun, kun Gevorg Ghazaryan laittoi pallon rangaistusalueelle boksin ulkopuolelta. Armenialaisten jalat eivät osuneet boksissa palloon ja näin Hradecky nappasi pelivälineen hanskoihinsa.

Kahdeksan minuutin kohdalla Suomi sai ensimmäisen kunnon maalipaikan, kun Lassi Lappalainen teki terävän nousun vasemmalta laidalta ja antoi pallon Uroselle. Uronen jatkoi suoraan maalin eteen mutta Pukki ei aivan ylttänyt palloon. Heti perään Suomi pääsi hyvään tilanteeseen oikealta laidalta mutta Teemu Pukin laukaisu ei onnistunut vaan osui armenialaisen jalkaan. Robin Lod antoi Suomen kulman.

Embed from Getty Images

Suomi sai varsinaisen kulmapotkujen aallon ja lopulta yritys palkittiin. Lassi Lappalainen antoi kulmapotkun ajassa 31’ ja Fredrik Jensen iski pallon maaliin ja Suomen 1-0 johtoon! Heti perään Suomi sai perään uusia hyviä tilanteita mutta lisäosumia ei tällä kertaa nähty.

Suomi hallitsi ensimmäisen puoliskon loppua ja siirtyi täysin ansaitusti tauolle johtoasemassa. Toisella puoliajalla nähtäneen nälkäinen Armenia sillä on syytä muistaa, että he tavoittelevat kisapaikkaa siinä missä Suomikin.

Toisen puoliajan alkuun Suomi eikä Armenia tehnyt vaihtoja.

Ajassa 51’ Suomi teki ensimmäisen vaihdon. Jensen otettiin kärjestä pois ja Joel Pohjanpalo tuli tilalle.

Embed from Getty Images

Armenia sai ensimmäiset vaaratilanteet 56’ kohdalla mutta Suomi hoiti oman päänsä mallikkaasti.

Juuri kun Pyry Soiri tuli kentältä Lassi Lappalaisen tilalle, Teemu Pukki pääsi vaaralliseen tilanteeseen Joel Pohjanpalon esityöstä Armenian boksin sisään. Ajassa 61’ Pukki nosti pallo upeasti vastustajan maalivahdin ylitse ja Suomi siirtyi 2-0 johtoon!

Armenia seestyi täysin Suomen toisesta maalista ja joukkue yritti luoda uutta henkeä pelaajavaihdoilla käyttäen ne kaikki.

Teemu Pukin vasemmalta laidalta suuntautunut hyökkäys päätyi Suomen vapaapotkuun. Joona Toivio antaa loistavan matalan vapaapotkun etualakulmaan ja vastustajan maalivahdilla oli todellisia vaikeuksia torjunnan kanssa.

Ajassa 86’ Suomi teki vielä viimeisen vaihdon. Glen Kamara siirtyi vaihtopenkin puolelle ja Rasmus Schüller tuli kentälle.

Embed from Getty Images

Teemu Pukki pääsee karkaamaan Schüllerin loistavasta syötöstä yksin vapaaksi ja Pukki viimeistelee ottelun kolmannen maalin nostaen pallon upeasti veskarin yli. Suomi johtaa 3-0.

Suomi kuittaa ottelusta elintärkeän 3-0 voiton ja siirtyy lohkossa 15 pisteeseen. Kokonaisuutena sinivalkoiset oli tänään parempi joukkue ja Armenian tilanteet voi laskea yhden käden sormilla. Suomelle elintärkeä voitto ja upeaa tekemistä! Kehut myös kannattajille, stadionilla oli korviahuumaava meteli.

Kreikan ja Bosnian välinen ottelu pelataan myöhemmin illalla, jonka lopputuloksella on Suomen tilanteeseen vaikutusta.

 

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.