Suomi kohtaa lentopallon EM-kisoissa Tuomas Sammelvuon luotsaaman Venäjän

Suomen miesten lentopallomaajoukkue kohtaa EM-kisoissa tänään kiven kovan Venäjän. Ottelusta tekee todella mielenkiintoisen se, että Venäjää luotsaa Suomen entinen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo. Suomi lähtee otteluun selkeänä altavastaajana eivätkä myöskään tilastot juuri Suomea mairittele, sillä sinivalkoiset eivät ole koskaan pystyneet voittamaan Venäjää arvokisoissa.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Suomi

Suomi lähtee tämän iltaiseen koitokseen hankalasta tilanteesta, sillä joukkue kärsi eilen kirvelevän tappion Valko-Venäjällä erin 2-3. Tappiossa kirveli erityisesti se, että Suomella oli kamppailussa viisi ottelupalloa, mutta Valko-Venäjä selvitti ne kaikki jo nousi vielä ottelun voittoon. Mielenkiintoista onkin nähdä miten eilinen tappio näkyy erityisesti henkisellä puolella ja onko kyseinen ottelu pystytty jo pyyhkimään mielestä. Suomella on toki kaikki eväät vielä jatkopaikkaan, sillä Venäjä kamppailun jälkeen Suomi kohtaa elintärkeässä lohkon päätösottelussa Turkin.

Embed from Getty Images

Mikäli Suomi meinaa tänään pystyä horjuttamaan Venäjää pitää joukkueen vastaanotto pelin olla kunnossa, jotta päästään hyökkäämään hyvistä pakoista eikä jokaisen pisteen eteen jouduttaisi tekemään urakalla töitä. Isossa roolissa tulee olemaan myös hakkuri Urpo Sivula, jonka pitää pystyä takomaan palloa kenttään kovalla prosentilla ja ennen kaikkea virheettömästi. Yksilö tasolla Suomi ei pysty Venäjää kaatamaan, mutta hyvällä joukkuepelillä se voi Venäjän karhua horjuttaa vaikka helppoa se ei todellakaan tule olemaan.

 

Venäjä

Tuomas Sammelvuo on tehnyt lyhyessä ajassa hyvää työtä Venäjän peräsimessä, sillä mies luotsasi  joukkueen kesällä Volleyball Nations Leaguen (VNL) voittoon, jonka lisäksi hän johdatti Venäjän ensi kesänä käytäviin Tokion olympialaisiin, joten alku uudessa pestissä on ollut suorastaan erinomainen.

Embed from Getty Images

Käynnissä olevissa EM-kisoissa Venäjä on marssinut voitosta voittoon, vaikka joukkue ei ole vielä aivan parasta peliään esittänyt. Suomi peli on toki Venäjälle tärkeä, mutta alkulohkon tärkein ottelu on vasta edessä, kun Venäjä kohtaa lohkon päätöskamppailussa ilman tappioita edenneen Slovenian.

Venäjän joukkueessa on runsaasti laatua sekä leveyttä, joten pelaajistoa voidaan tarpeen mukaan myös kierrättää ja antaa esimerkiksi avainpelaajille tarpeen tullen huilia. Joukkueen pelaajista Dmitri Volkov on esiintynyt kisoissa tähän mennessä todella hyvin ja mies teki edellisessä ottelussa Pohjois-Makedoniaa vastaan kentän kovimman pistemäärän 15 pistettä. Vaikea puolustettava tulee olemaan myös järkälemäinen 218 senttinen Dmitry Muserskiy, joka on ollut Suomelle hankala pideltävä jo aiemmissa kohtaamisissa. 

Embed from Getty Images

Kokonaisuudessaan Venäjä on todella vahva jokaisella osa-alueella, mutta pituus ylivoiman ansiosta joukkueen torjuntapeli on ollut Suomelle erityisen hankala aiemmissa kohtaamisissa ja tuskin se tänään hirveästi tulee ainakaan heikkenemään..

Lähetys ottelusta alkaa Yle TV2 klo 18:10 alkaen.

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.