Suomi jäi Ruotsin jalkoihin EHT-turnauksen päättäneessä pelissä

Ruotsi antoi sunnuntaina kylmää kyytiä Suomelle Ruotsin EHT-turnauksen päättäneessä ottelussa. Ruotsi oli kaikilla osa-alueilla parempi ja voitti 5-1 (3-1, 1-0, 1-0). Ottelu ratkesi käytännössä jo avauserässä kun Ruotsi karkasi 3-1-johtoon.

Ruotsin maalit teki avauserässä Linus Johansson, Samuel Fagemo ja Daniel Zaar. Suomen kavennuksen 3-1:een laukoi Joel Mustonen. TPS:n Lauri Pajuniemi jäi avauserässä ruotsalaispelaajan taklauksen alle, eikä palannut enää kaukaloon.

Toisessa erässä Suomi oli hiukan herännyt ja pärjäsikin pelissä jollakin tapaa. Silti erän ainoan maalin teki kotijoukkue. Dennis Everberg laukoi suoraan Samuel Fagemon syötöstä kiekon maalin ja tilanne oli 4-1.

Suomi haki erän kolmannen erän puolivälin jälkeen kavennusta jopa ilman maalivahtia, mutta tehoton erikoistilannepelaaminen jatkui. Ruotsi teki 5-1 -maalin tyhjiin ottelun loppuhetkillä Linus Johanssonin lavasta.

Suomen maalissa ollut Frans Tuohimaa torjui 15 kertaa torjuntaprosentin ollessa 78.95%. Ruotsin maalilla SKA-vahti Magnus Hellberg torjui varmasti 27 kertaa.