Suomen U19-tytöille EFT-turnauksen voitto – viimeisessä ottelussa kaatui Ruotsi

Suomen U19-maajoukkue säästi Euro Floorball Tour -turnauksen parhaan pelinsä loppuun, kun vastassa ollut Ruotsi taipui hyvän ensimmäisen erän ansiosta lopulta 5-3. Kun Sveitsi voitti Tshekin, Suomi nousi turnauksen voittajaksi.

Prahassa järjestetyn EFT-turnauksen avausottelussa perjantaina Suomi voitti Sveitsin 5-2, mutta eilen Tshekki oli vahvempi 5-2-voitollaan. Sunnuntaina suomalaisten peli-ilme oli jälleen pirteämpi.

– Eilen keskusteltiin mitä valmistautumisessa pitää tehdä eri tavalla ja haastettiin pelaajia tässä. Tänään oltiin pelissä kiinni heti ja kaveria parempia. Toisessa erässä Ruotsi nosti tasoa ja meillä kesti hetken mukautua siihen, mutta pelaajat suoriutuivat hyvin. Kolmas erä oli sitten selviytymistaistelua, mutta ei meillä silloinkaan suurta hätää ollut, päävalmentaja Hannu Santanen summasi päätöspelin.

Suomi oli hyvin hereillä klo 9 paikallista aikaa alkaneessa kamppailussa ja vei ensimmäisen erän 3-0. Jemina Ruostilan avausmaalin jälkeen Alisa Kettunen onnistui lisäämään sinivalkoisten johtoa vielä kahdesti ja Ruotsi joutui miettimään kuvionsa uusiksi aikalisällä.

Toisen erän lopun Suomi pelasi mainiosti ja kuittasi Ruotsin alivoimalla tehdyn kavennuksen tärkeillä viimeisen minuutin osumilla. Ensin Iida Mettälä runnoi maalinedusosuman ja perään osui hyvän turnauksen pelannut Elli Kylmäluoma. Suomi pääsi viimeiseen erään turvallisen tuntuisessa 5-1-johdossa.

Kolmannessa erässä alkoi väsymys paistaa molempien joukkueiden pelaajissa. Ruotsin Nellie Öhgren kavensi kahdesti, mutta 29 torjuntaa tililleen saaneen Minnie Heinisen johdolla Suomi turvasi etumatkansa ja otti maukkaan voiton länsinaapurista

Mielenkiintoisen lisän Ruotsi-otteluun toi, että se pelasi EFT-turnauksessa ensimmäistä kertaa ensi kevään MM-kisaluokalla eli 2001 syntyneillä. Tältäkin osin Suomen voitto oli itseluottamusta kasvattava kauden päätapahtumaan valmistauduttaessa.

– Ei Ruotsi suuria yllätyksiä tarjonnut, meillä oli aika hyvä tieto heidän pelaamisestaan. Muutamia taitavia yksilöitä siellä on, Santanen tietää.

EFT-turnauksessa Suomi saavutti kaksi voittoa ja kärsi yhden tappion. Santasen mukaan turnauksen teeman eli puolustuspelaamisen osalta joukkue otti askeleen eteenpäin. Myös pelaajista kertyi lisätietoa, kun valmennus pohtii MM-kisajoukkueen valintoja.

Suomen alle 19-vuotiaiden viimeiset pelit ennen toukokuun MM-turnausta ovat edessä tammi-helmikuun vaihteessa Ruotsia vastaan tulevalla MM-areenalla Uppsalassa.

– Jouluun saakka pelaajat saavat keskittyä rauhassa peleihinsä seurajoukkueessa. Tammikuun alussa ryhdymme sitten pohtimaan, millä ryhmällä lähdemme Ruotsi-otteluihin.

U19-ikäluokan MM-kisat ovat vuorossa 6.-10.5.2020 Uppsalassa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.