Suomen U19-miesten ylivoima uuvutti Latvian – lopputulos 14-4

Salibandy1

Suomi nappasi jo toisen voiton Brnossa pelattavassa U19-miesten MM-turnauksessa, kun Latvia kaatui selvin lukemin 14-4. Perjantaina Suomi saa alkulohkon päätteeksi vastaansa Slovakian.

Otteluun selvänä ennakkosuosikkina lähtenyt Suomi ei päässyt vauhtiin vielä avauserässä, jossa romuluiset vastustajat vielä jaksoivat puskea pelin kulmissa painimiseksi. Niinpä taukotilanne oli vasta 2-1 Latvian iskettyä Joel Lahtisen ja Oskari Tenhon maalien jatkoksi ylivoimakavennuksen.

Vielä toisessa erässä Latvia nousi lukemiin 4-2 videotarkistuksella hyväksytyllä maalilla Rudolfs Vilmanisin puskettua samalla niin maalikehikon kuin itsensäkin yli päätylaidan, mutta sitten ketterämmin liikkunut ja palloa luokkaa paremmin hallinnut Suomi meni menojaan.

Jatkuvasti rikkomaan joutunut Latvia istui ottelussa peräti yhdeksän jäähyä, ja Suomi rankaisi niistä kuudella ylivoimamaalilla sahattuaan puolustuksen yhä uudelleen nippuun. Päätöserässä kumpikin joukkue pääsi kokeilemaan myös rangaistuslaukausta, mutta niin Suomen Oliver Sillanpää kuin Latvian Oskars Tutanskin saivat tuta maalivahtien etevämmyyden. Ketterä Aki Karjalainen kurotti jalkansa latvialaisen yrityksen eteen.

Suomen parhaana palkittu Matti Minkkinen ahnehti tänään tehot 2+4 ja Oliver Sillanpää 3+1. Kahdesti maalasivat Joel Lahtinen, Alpo Laitila ja Tatu Havula.

– Ensimmäinen erä oli vähän tahmea, ei saatu palloa liikkeelle ja puolustuskin oli vähän huonoa, Suomen parhaana palkittu Matti Minkkinen mietti.

– Toiseen ja kolmanteen parannettiin paljon ja alkoi tulla onnistumisia kaikille. Itse olen saanut hyvin vastuuta ja on tullut hyvin syöttöjä, joista on päässyt laittamaan sisään.