HJK:lla tänään täysin realistiset mahdollisuudet ottaa voitto kivenkovalta

HJK

Turkkilainen Fenerbahce on voittanut maansa mestaruuden 19 kertaa, ja sen pelaajilla on kokemusta lajin absoluuttiselta huipulta; aina MM-kisoista Mestareiden liigan loppupeleihin saakka. Se ei kuitenkaan poissulje sitä tosiasiaan illalla joukkueen kohdatessa HJK:n, että kyseisen joukkueen pelaajilla ei ole vuosien kokemusta mielet masentavasta kelistä, jolla on väistämättä vaikutus Töölön jalkapallostadionin otteluun.

Embed from Getty Images

Millainen keli on mielet masentava keli? Vettä tulee vaakatasossa, lämpötila on noin 10-astetta, tuuli on puuskissa 15 metriä sekunnissa ja kaikkia vituttaa, etenkin turkkilaisia.

Lisäksi Suomen oloihin supertaitavalla ja monipuolisella HJK:lla on halu tiputtaa nimekäs nippu Eurooppa-liigasta. Näin voitaneen todeta, että Fenerbahce ei tule pääsemään missään nimessä helpolla.

– Toivottavasti sataa kaatamalla, tuulee ja on vain kymmenen astetta lämmintä. Kylmä on varmasti. Tekonurmikaan ei ole kokeneiden pelaajien mieleen, totesi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela seuran lehdistötilaisuudessa.

Embed from Getty Images

Fenerbahce tulee otteluun 1–0-johto puolustettavanaan. Se tarkoittaa, että Klubin on tehtävä ainakin yksi maali edes jatkopeliin päästäkseen. Fenerbahce aloittanee olosuhteet huomioon ottaen puolustuskannalla. Töölön nurmi aiheuttaa turkkilaisille päänvaivaa. Turkissa ei ole pääsarjatasolla yhtään tekonurmea.

– Tietenkin Fenerbahce on yhä suosikki, mutta heillä on myös kaikki paineet päästä jatkoon, Koskela sanoi.

HJK:n tehtävä ei ole helppo, mutta ei missään nimessä myöskään mahdoton. Klubi sai pari hyvää maalipaikkaa jo ensimmäisessä osaottelussa, ja nyt ankeat olosuhteet auttavat joukkuetta vielä paljon lähemmäs Eurooppa-liigan lohkovaihetta.

Koskela tietää, että kotijoukkueen puolustuksen on onnistuttava ilman virheitä. Hyökkääjien on myös muistettava kärsivällisyys, koska takaa-ajettavaa on vain yksi maali.

Klubi pääsee otteluun puolestaan ilman paineita. Joukkue on jo jokatapauksessa varmistanut europelien jatkumisen Konferenssiliigassa. Jos Fenerbahce kaatuu, parantaa se seikkailun vain astetta arvostetumpaan Eurooppa-liigaan.

Illan ottelu alkaa kello 19.00.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.