Suomen Tour de Skin joukkueessa koronatartunta

Tour de Ski

Suomen maastohiihtomaajoukkueen Tour de Skille nimetyssä joukkueessa on todettu koronatartunta. Tartunta on todettu Eveliina Piipolla ja tartunta ilmeni normaalin testausprotokollan mukaan tehdyssä testissä joukkueen Sveitsiin saapumisen jälkeen. Piippo ei tartunnan vuoksi starttaa Tourille.

Sveitsin viranomaisten ohjeen mukaisesti Piippo on asetettu eristykseen omaan huoneeseen joukkueen hotellissa. Piippo voi hyvin, eikä kärsi taudin oireista. Muita joukkueen urheilijoita ja henkilökuntaa testataan viranomaisten testausprotokollan mukaisesti ennen Tour de Skin ensimmäistä osakilpailua 28.12.2021.

”Olemme saaneet tarkat toimintaohjeet viranomaisilta ja toimimme niiden mukaisesti. Matkustaessamme Tourille joukkue on myös noudattanut tiukasti sisäisiä terveysturvallisuusohjeita ja näillä toimilla minimoimme tartuntariskin niin tehokkaasti kuin mahdollista. Muu joukkue harjoittelee nyt normaalisti kohti ensimmäistä Tourin osakilpailua”, sanoo maastohiihtomaajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen.

Tour de Skin ensimmäinen osakilpailu hiihdetään tiistaina 28.12.2021 Sveitsin Lenzerheidessa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.