Suomen naisten lentopallon EM-kilpailut ovat ohi huomisen Romania -pelin jälkeen lopputuloksesta riippumatta

Lentis lentopallo naiset FIVB

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen mahdollisuudet EM-kilpailujen jatkopeleihin kariutuivat lopullisesti maanantai-iltana tappioon Turkille Cluj-Napocassa. Suomen neljäs kisaottelu Turkkia vastaan päättyi hallitsevan EM-kakkosen voittoon 3-0 (25-19, 25-12, 25-15)

Kun lohkon maanantain ensimmäisessä pelissä Ukraina löi Ruotsin 3-0, olisi Suomi tarvinnut jatkopaikkaan voitot molemmista jäljellä olevista otteluistaan. Kun nyt tuli tappio Turkille, tiistain ottelu kisaisäntä Romaniaa vastaan jää joukkueen viimeiseksi näissä kisoissa.

Turkki oli hyökkäyspelissä valtavan loikan Suomea edellä (Turkin hyökkäys 51%, Suomen 27%), mutta myös puolustuksia joukkue otti peräti kaksitoista Suomea enemmän (37-49).

Suomelta esiintyi ottelussa kentällä 13 pelaajaa, joista Emmi Riikilä ja päätöserän pelannut libero Laura Penttilä ansaitsevat suurimmat kehut.

Turkin tehonainen oli 16/+10 tehnyt hakkuri Ebrar Karakurt, mutta myös odotetusti keskipelaajakaksikko Eda Erdem-Zehra Günes oli kova (16/+14 yhteensä).

Lähde: Suomen Lentopalloliitto

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.