Suomen lentopallonaiset taipuivat Serbialle

Suomen naisten lentopallomaajoukkue aloitti tänään EM-kisataipaleensa 30-vuoden tauon jälkeen Serbiaa vastaan. Hallitseva maailmanmestari oli tyly vastus ja se korjasi voiton 3–0 (25–17, 25–15, 25–17).

Suomen naiset lähtivät otteluun hyvällä sisulla ja avauspiste päätyi Suomelle todella pitkän pallorallin jälkeen. Suomi eteni jo 4-0 johtoon ennen kuin Serbia heräsi ja sen jälkeen kyyti oli kylmää.

Suomen hyökkäyspeli oli ensimmäisen erän alussa hyvää ja Serbian puolustus oli vaikeuksissa. Erityisesti Mina Popovic, Stefana Veljkovic ja Tijana Boskovic ottivat suurta roolia ja Serbia otti erävoiton 25–17.

Toisessa erässä Serbia oli vaihtanut Ladan Ferrariin ja se näytti, miksi se on maailmantilaston ykkönen. Mutta ei Suomi turistin rooliin taipunut ja etenkin Piia Korhonen näytti, miksi hän on Suomen ykköshakkuri ja ehdoton avainpelaaja. Erän lopussa nähtiin ikävä tilanne, kun laitapelaaja Emmi Riikilä loukkasi nilkkansa. Serbia oli Suomea parempi joka alueella ja se sai peräti kymmenen eräpalloa. Lopulta Serbia hoiti erän lukemin 25–15.

Kolmannen erän Serbia vei samalla kaavalla lukemin 25–17 ja koko ottelun 0-3.

Suomen ottelut jatkuvat huomenna kisäemäntä Turkkia vastaan kello 19:30.