Suomen joukkue jäi yhdeksänneksi Wislan joukkuemäessä

Mäkihyppy 2

Suomen joukkue jäi hieman harmillistenkin sattumuksien jälkeen ulos joukkuekilpailun toiselta kierrokselta Wislassa ja jäi mäkihypyn maailmancupin avauskilpailussa yhdeksänneksi. Voiton nappasi Puola, hopealle sijoittui Saksa ja himmeimmän mitalin poimi Itävalta.

Eilen seitsemänneksi karsinnassa hypännyt Antti Aalto jatkoi tasaisen vahvoja otteitaan ja avasi Suomen joukkuekilpailun 119,5 metrin hypyllä. Ensimmäisen hyppyryhmän jälkeen Suomen sijoitus oli viides.

Embed from Getty Images

– Tänään olin aika lähellä omaa tasoa. Olosuhteet olivat omalla kohdalla vähän hankalat, se vähän sekotti pakkaa. Koitetaan (huomenna) jatkaa omia hyviä hyppyjä, kommentoi Aalto.

Toisena hypännyt Eetu Nousiainen paransi eilisestä karsinnasta roimasti ja venytti hyppynsä 115,5 metriin, mutta kaatui harmillisesti Wislan mäen jyrkässä alamäen notkossa, juuri ennen kaatumisrajaa. Urheilija ei satuttanut itseään kaatuessa pahemmin.

– Pieniä mustelmia, mutta enemmänkin henkisiä ruhjeita, kun jäi sen verran lähelle tuo toisen kierroksen paikka. Olisi ollut kiva startti joukkuekilpailuihin tälle kaudelle.

Embed from Getty Images

Nousiaisen mieltä lämmitti selkeä tasonnosto eilisestä.

– Tämän päivän tavoite oli lähteä parantamaan eilisestä. Hypyt tänään olivat parempia ja koekierroksen hyppy oli jo ihan kohtalaisenkin hyvä ja kilpailukierroksen hyppy lähes samanlainen. Näyttää siltä, että hyvällä tiellä on. Hyvä lähteä Rukalle jatkamaan, siellä sitten varmaan tavoitteena parantaa alastuloa, sanoo Nousiainen.

Jarkko Määttä hyppäsi vuorollaan 111 metriä ja Andreas Alamommo 104,5 metriä.

– Jäi harmittamaan, että ei päästy toiselle kierrokselle. Vaikea sanoa vielä tarkemmin kisahypystä, jotakin hämminkiä siinä oli. Täytyy illalla katsoa hyppy läpi tarkemmin, kommentoi Määttä.

– Treeneissä ihan hyviä hyppyjä ollut, mutta täällä Wislassa ei kaikki teho tullut keulaa vasten ja se rokotti metrejä aika paljon, kertaa Alamommo.

Mäkihypyn maailmancup jatkuu huomenna Wislassa henkilökohtaisella kilpailulla klo 16:00. Suomelta mukana kilpailussa ovat Antti Aalto ja Jarkko Määttä.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.