Scroll Top

Suomen Hiihtoliitto yhdistetty virheellisesti presidentinvaalien kampanjointiin

Hiihtoliitto logo

Suomen Hiihtoliitto on virheellisesti yhdistetty presidentinvaalien kampanjointiin Rukan maailmancupin yhteydessä. Hiihtoliitto on poliittisesti sitoutumaton urheilujärjestö, joka ei millään tavalla osallistu ehdokkaiden kampanjointiin. Presidenttiehdokas Alexander Stubb vieraili Rukan maailmancupissa esiintyen maastohiihtomaajoukkueen varusteissa. Maajoukkueen varusteet kuuluvat vain urheilijoiden, valmennuksen ja organisaation jäsenten käyttöön. Asia käsitellään Hiihtoliitossa sisäisesti yhdessä urheilijoiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa, jotta vastaavilta väärinkäsityksiltä jatkossa vältytään.

– Olemme luonnollisesti iloisia, että Rukan maailmancupissa paikalla oli useita presidenttiehdokkaita. Hiihtoliitto ei kuitenkaan ole ollut henkilöiden paikalle kutsuja. Eräs ehdokkaista on tiedustellut maajoukkueurheilija Ristomatti Hakolalta mahdollisuutta varusteiden lainaamiseksi hiihtolenkille. Hakola on tämän järjestänyt ymmärtämättä asun luovuttamiseen liittyvää ongelmaa poliittisesti sitoutumattomalle järjestölle ja sen kumppaneille. Kyseessä on inhimillinen erehdys. Asia käsitellään sisäisesti Hakolan ja yhteistyökumppaneiden kanssa, jotta vastaavilta virheiltä jatkossa vältytään, toteaa Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen.

Ristomatti Hakola on pahoillaan Hiihtoliitolle ja sen yhteistyökumppaneille aiheutuneesta haitasta. Urheilijoiden toimintaa maajoukkuetoiminnassa rajoittaa urheilijasopimus. Se ei kuitenkaan kiellä urheilijoilta poliittista toimintaa. Varusteiden luovuttaminen maajoukkueen ulkopuolisille toimijoille ei kuitenkaan ole hyväksyttävää.

– Olen pahoillani toiminnastani koituneesta haitasta Hiihtoliitolle sekä sen yhteistyökumppaneille. Se ei missään nimessä ole ollut tarkoitukseni. Luonnollisesti oma poliittinen toimintani on henkilökohtainen asiani, mutta maajoukkueen varusteiden luovuttaminen presidenttiehdokkaan käyttöön on ollut osaltani virhe, Hakola kertoo.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.