Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue murjoi Itävallan

Gamblers leijonat

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue otti myöhään maanantai-iltana 7–1-voiton Itävallasta sunnuntain Saksa-voiton jatkoksi ja jatkaa Edmontonissa puhtaalla pelillä.

Avausottelun tavoin Samuel Heleniuksen johtama kolmosketju tarjosi jälleen Suomen tehokkainta peliä. Helenius ja Ville Koivunen napsivat jo avauserässä tehot 1+1, ja Koivunen teki maalin vielä päätöserässä. Brad Lambert rohmusi syöttöpisteet molempiin Koivusen täysosumiin ja iski itse loppulukemat.

Toisen erän alussa Kasper Simontaival siirsi irtokiekosta 3–0-maalin.

Embed from Getty Images

Kolmannen täysosuman jälkeen peli oli sekavaa jäähyjen takia. Itävallan Martin Urbanek kavensi ylivoimalla, mutta Kalle Väisänen palautti pian johdon kolmeen.

Päätöserässä Koivunen, puolustaja Topi Niemelä ja Lambert vahvistivat johtoa maaleillaan. Niemelä hyvitteli täysosumallaan kahta jäähyään.

Embed from Getty Images

Suomi on nuorten MM-kilpailujen kestokävijä ja -menestyjä, mutta Itävalta on harvinainen vieras korkeimmalla tasolla. Se pelaa vasta viidettä kertaa alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa ja onnistui vuosi sitten ensimmäistä kertaa säilyttämään sarjapaikkansa. Itävalta jäi tuolloin viimeiseksi mutta säilyi korkeimmalla tasolla, koska alemman tason kisoja ei pelattu.

Paikka säilyy myös nyt, koska Edmontonissa ja Red Deerissä pelattavissa MM-kilpailuissa ei järjestetä karsintoja.

Nuoret Leijonat jatkaa pelejään myöhään keskiviikkoiltana ja kohtaa Tshekin.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.