Suomen alle 18-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue avausvoittoon Venäjästä

LEIJONAT

Suomen alle 18-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue nousi voittolaukauskisassa 4–3-voittoon Venäjästä Yhdysvaltain MM-turnauksen avausottelussa.

Venäjä oli ennen kolmatta erää vielä 3–1-johdossa, mutta Suomi nousi tasoihin erän lopulla Ville Koivusen ja Samu Tuomaalan osumilla. Suomen ensimmäisen maalin teki Samu Salminen toisessa erässä.

Samu Tuomaala iski ottelussa tärkeän 3-3 -tasoituksen. Kuva: Pasi Mennander/Jääkiekkoliitto

Venäjän maalivahti Sergei Ivanov torjui huikeat 56 kertaa, joten pikkuleijonat olivat hyvällä pelipäällä. Suomen maalilla Aku Koskenvuo torjui sen sijaan 25 laukausta.

Voittomaalikilpailussa Suomi onnistui kahdesti, kun Venäjä jäi maaleitta. Ville Koivusen lisäksi kiekon ujutti Venäjän verkkoon Verner Miettinen.

Hyökkääjä Oliver Kapanen loukkaantui kolmannen erän lopulla liu’uttuaan pää edellä laitaa vasten. Hänet kannettiin pois kaukalosta paareilla.

Suomi kohtaa MM-turnauksessa keskiviikkona Tshekin. Suomi pelaa alkulohkonsa Texasin Friscossa.