Suomalaisveskarit ovat NHL:ssä kuumaa kamaa – nyt Kaapo Kähköselle uran ensimmäinen nollapeli

Änäri1 NHL 10 Jääkiekko

Minnesota Wildin tulokasmaalivahti Kaapo Kähkönen torjui uransa ensimmäisen nollapelin maanantain NHL-kierroksella. Kähkönen venyi kiekon eteen 26 kertaa, kun Minnesota voitti kotonaan kärkijoukkue Vegas Golden Knightsin 2–0.

Kähkönen valittiin ottelun jälkeen pelin parhaaksi pelaajaksi.

Voitto oli Kähköselle jo seitsemäs perättäinen. Voittoputkensa aikana Kähkönen on päästänyt vain kymmenen maalia. Voittoputki on Minnesotan seurahistorian pisin ja yksikään NHL-maalivahti ei ole yltänyt NHL:ssä tällä kaudella yhtä pitkään voittoputkeen.

Embed from Getty Images

Kähkönen on pelannut tällä kaudella 14 ottelussa torjuntaprosentilla 92,4 ja päästettyjen maalien keskiarvo on huikea 2,13. Torjuntaprosentti oikeuttaa tämän kauden tilastoissa 11. sijaan.

Suomalaisista valokeilaan maanantain kierroksella nousi myös St. Louis Bluesin puolustaja Niko Mikkola, joka teki NHL-uransa avausmaalin. Mikkola teki joukkueensa avausmaalin vierasottelussa San Jose Sharksia vastaan.

Mikkola laukoi viivalta tarkasti yläkulmaan ajassa 4.16. Tehopiste oli Mikkolalle kauden ensimmäinen.

Embed from Getty Images

Bluesin ja Sharksin välinen ottelu ratkesi vasta jatkoajalla, kun San Josen Evander Kane teki 3–2-voittomaalin Ville Husson selän taakse ajassa 60.41. Husso torjui ottelussa 17 kertaa.

Suomalaismaalivahdeista tositoimissa nähtiin myös Arizona Coyotesin Antti Raanta ja Edmonton Oilersin Mikko Koskinen. Molemmat pääsivät juhlimaan voittoa, kun Arizona yllätti Coloradon 3–2 ja Edmonton löi Ottawan samoin lukemin.

Yhden syöttöpisteen kirjannut Koskinen venyi kiekon eteen tiukassa pelissä 26 kertaa. Hän syötti Alex Chiassonin 2–1-maalin.

Raanta vaihdettiin Arizonan maalille kolmannen erän alkupuolella, kun hän korvasi loukkaantuneen Darcy Kuemperin. Suomalaisvahti torjui 16 kertaa ja piti maalinsa puhtaana. Coloradon Mikko Rantanen kirjasi ottelusta yhden syöttöpisteen.

Rantanen on pitkässä tehoputkessa, sillä hän on iskenyt kuudessa viimeisessä ottelussa tehot 4+5.

NHL-kierroksen tulokset

Minnesota–Vegas 2-0
San Jose–St. Louis ja 3–2
Colorado–Arizona 2–3
Edmonton–Ottawa 3–2
Anaheim–Los Angeles ja 6–5
Vancouver–Montreal vl 2–1

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.