Suomalaisten avauspäivä Dohassa sujui mollivoittoisesti

Yleisurheilun MM-kilpailut saatiin Dohassa käyntiin perjantaina ja ensimmäinen päivä meni lähinnä kuumuutta ja kosteutta ihmetellessä. On kuin maailman kahdeksas ihme, että paikanpäällä on kuuma! Jokainen tiesi asian kun kisat päätettiin siellä järjestää niin Gee haluaa antaa ihmetykselle sijan, miksi siitä pitää tehdä nyt niin suuri numero? Kyllä Kansainvälisen Yleisurheiluliiton tulisi tietää, millaista on juosta maratoni keskellä yötä 37-asteen kuumuudessa! Kyseisen liiton, kuten niin monen muunkin liiton päättäjät elävät kabineteissaan ja juovat cappucinoaan pikkurilli pystyssä eikä tiedä tuon taivaallista todellisuudesta, herätkää!

Mutta se siitä, toivottavasti tulevaisuudessa järkeä löytyy muutama solu lisää ja kisapaikalle ei tarvita satoja jäähdytysputkia.

Suomesta avauspäivänä oli mukana seitsemän kilpailijaa.

Wilma murto karsiutui seipään finaalista tuloksella 435. Finaaliin vaadittiin tulos 460. Murto on tällä kaudella hypännyt 451.

Moukarin karsinnoissa esiintyi 21-vuotias Krista Tervo. Tervo heitti 68,25, joka riitti sijaan 21.

Naisten korkeushypyssä Suomea edusti Ella Junnila. Junnila ylitti 180 ja tulos riitti sijaan 28.

Naisten 3000 metrin aidoissa tulessa oli Camilla Richardsson. Richardssonilla oli vaikeuksia ensimmäisen esteen kanssa, joka oli asetettu väärin radalle. Finaalipaikkaa hakenut suomalainen juoksi ajan 9.53,06 ja loppusijoitus oli 38.

Miesten kolmiloikassa suomalaisista esiintyi Simo Lipsanen. Lipsanen on tuskaillut kesällä tekniikkansa kanssa ja hän hyppäsi tuloksen 16,47. Tulos oikeuttaa 23. sijaan ja jatkopaikka ei irronnut.

Naisten maraton juostiin erittäin poikkeuksellisesti keskellä yötä. Suomesta mukana oli kaksi juoksijaa, Anne-Mari Hyryläinen ja Alisa Vainio. Hyryläinen kellotti ajan 2.51,26 joka riitti 19:een sijaan. Alisa Vainion aika oli 2.56,30, joka riitti sijalle 26.

Lauantaina tulessa suomalaisista on miesten 50km kävelyssä Veli-Matti Partanen ja Jarkko Kinnunen. Naisten pitkälle kävelylle osallistuu Tiia Kuikka.