Jokerit kohtaa lauantain kotiottelussaan itäistä konferenssia johtavan Avtomobilist Jekaterinburgin

Jokerit kohtaa lauantain kotiottelussaan itäistä konferenssia johtavan Avtomobilist Jekaterinburgin. Helsinkiläisten riveissä debyyttinsä tekee Saku Mäenalanen.

Hyökkääjä saapui Helsinkiin keskiviikkona ja harjoitteli perjantaina ensimmäisen kerran joukkueen mukana. Paikka löytyi Petri Kontiolan ja Henrik Haapalan rinnalta, jossa myös debyytti tapahtuu lauantain kamppailussa. Mäenalaselle ottelu on ensimmäinen sitten NHL:n viime kevään pudotuspelien.

Jokerit tekee pieniä muutoksia ketjuihinsa, kun Antti Pihlström siirtyy nelosen keskelle. Ahti Oksanen ja Marko Anttila pelaavat hänen laidoillaan. Puolustuksessa Viktor Lööv pelaa tänään Sami Lepistön ja Teemu Eronen Tommi Kivistön parina. Maalissa pelaa kahden ottelun tauon jälkeen Janis Kalnins.

Keskiviikon ottelussa loukkaantunut Oliver Lauridsen on sivussa tositoimista kuusi viikkoa. Myös Nicklas Jensen ja Veli-Matti Savinainen ovat sairastuvalla. Terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat Mika Niemi ja Matias Myttynen. Lisäksi Konsta Hirvonen pelasi jo eilen Kiekko-Vantaan riveissä ja jatkaa Mestis-joukkueessa myös tänään.

Jokerit koki 1-5-tappion TsSKA Moskovalle keskiviikkoiltana ja lähtee nyt hakemaan paluuta takaisin voittokantaan. Vastustaja on jälleen huippuluokkaa, sillä Avtomobilist keikkuu itäisen konferenssin kärjessä, vaikka on jäänyt kahdessa viime pelissään ilman maaleja. Tappiot ovat tulleet Vitjazille ja Spartakille.

Jokereiden kokoonpano:

25 Henrik Haapala – 27 Petri Kontiola – 80 Saku Mäenalanen
48 Henri Ikonen – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin (C) – 11 Steve Moses
9 Ahti Oksanen – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (A)

44 Mikko Lehtonen – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö (A)
42 Teemu Eronen – 4 Tommi Kivistö
77 Eemeli Räsänen

98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.