Suomalaisnaisilta hieno avaus Pekingin laduilla – Therese Johaug murskaavan ylivoimainen

Maastohiihto hiihto 2

Olympialaisten hiihtolajit avattiin naisten yhdistelmähiihdolla. Olympiakultaa vei ylivoimaisesti Norjan Therese Johaug. Hopealle hiihti Venäjän Natalia Neprjajeva (+30,2) ja pronssia nappasi Sveitsin Teresa Stadlober (30,5). Kerttu Niskanen jäi Johaugista 36,1 sekuntia.

Embed from Getty Images

Perinteisellä osuudella Johaug ei kuitenkaan ollut täysin ylivoimainen ja se jättääkin tämän päivän perusteella ainoan kysymysmerkin, eli mikä on Johaugin iskukyky tulevilla perinteisillä matkoilla? Vapailla matkoilla Johaugille ei näissä kilpailuissa haastajaa löydy ilman ihmettä. Mutta perinteisillä matkoilla suomalaisetkin ovat täysin konkreettisia mitalisuosikkeja.

Himmeämmistä mitaleista käytiin kuitenkin tiukka taistelu. Krista Pärmäkoski putosi Niskasen, Frida Karlssonin sekä kolmikon peesiin kirineestä Neprjajevan ja Stadloberin kyydistä ja jäi lopputuloksissa seitsemänneksi (+58,4). Sijasta huolimatta Pärmäkosken hiihtoa voidaan pitää hyvänä.

Anne Kyllönen ja Johanna Matintalo olivat perinteisellä osuudella epäonnisia, kun kumpikin kaatui ensimmäisen 7,5 kilometrin aikana.

Matintalo oli lopulta kilpailun 12:s (+2.28,8). Kyllönen oli 22:s (+3,56,3).

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.