F-liiga: EräViikingit käytti tilaisuutensa pudotuspeliviivalla, kun OLS notkahti johdosta jatkoaikatappioon

Salibandy1

F-liigassa tapahtui tänään pudotuspeliviivalla, kun OLS taipui kolmen maalin johdosta 4–5-jatkoaikatappioon Steelersille ja EräViikingit löi vieraissa Tiikerit 9-5. Näin EräViikingit nousi tässä kohdin OLS:n ohi viimeiselle play off -paikalle mutta toki kaksi ottelua oululaisia enemmän pelanneena.

Oulussa vei Petri Niemelä pelin puolivälissä OLS:n illan toisella maalillaan 4–1-johtoon, mutta se riitti lopulta vain yhteen sarjapisteeseen. Steelersin Joonas Viitanen sekä Henri Stenberg ehtivät kaventaa jo ennen erätaukoa, ja päätösjakson puolivälissä Markus Sipronen kiskaisi tasoituspallon takatolpan juureen. Jatkoajalla pohjusti ratkaisun 19 kertaa torjunut Steelers-vahti Pasi Järvinen, joka heitti Teuvo Kinnusen ja Juuso Woivalinin ylivoimahyökkäykseen. Kinnunen syötti poikittain ja Woivalin lakaisi asettelematta kauden ensimmäisen maalinsa.

Altavastaajan pelottelemaksi joutui myös EräViikingit, vaikka Perttu Järvinen toisen erän aluksi laukoikin helsinkiläisille jo 1–5-johdon. Tiikerit nousi kolmannen avausvaihdossa lukemiin 3-5, ja tänään ensimmäisen liigamaalinsa tehneen Alex Eklundin illan toisen osuman sekä Joakim Lundin 3–7-maalin jälkeen Tiikerit kavensi taas kahdesti. Aikalisä kuitenkin rauhoitti vieraiden peliä, ja Mika Moilanen linkosi vielä takakulmaan rauhoittavan kahdeksannen maalin. Lopullisesti Tiikerien kirin torppasi Miika Iskaniukselle vihelletty pelirangaistus. Viiden minuutin alivoiman Tiikerit selvitti ilman takaiskua, mutta sen jälkeen ehti konkari Lauri Kapanen vielä nostaa loppunumerot tyhjään verkkoon. Tikkurilan taiston pistehaita olivat EräViikinkien Lauri Kapanen ja Mika Moilanen sekä Tiikerien Eemeli Horttanainen kunkin koottua saldon 2+1.

TPS repäisi kolmen pisteen etumatkan kolmantena olevaan Oilersiin, kun se kaatoi kotonaan LASBin lopulta 7-5. Lahtelaiset altavastaajat käväisivät pelin puolivälissä 1–3-johdossa ja nousivat kolmannessa erässä takaa tilanteeseen 4-4, joka seisoi taululla vielä yhdeksän minuuttia ennen loppua. Sitten TPS kuitenkin karkasi, kun Lauri Stenfors laukoi uuden johdon ja Tuomas Ojala kasvatti ylivoimalla eron kahteen. Vieraiden Jesse Arola kavensi vielä kerran, mutta Tuomas Ojalan toinen perättäinen osuma sinetöi mustavalkoisen kotivoiton. Ojala ja Toni Salminen olivat TPS:n illan kahden maalin miehet, LASBista samaan ylsi Konsta Lehtonen.

F-liigan naisten B-lohkossa koki viimeksi kärkiottelussa SaiPan kaatanut Helsinki United nyt vuorostaan tappion, kun O2-Jyväskylä oli kotonaan vahvempi maalein 6-5.

Johanna Väliaho ja Iina Latvala siirsivät toisessa erässä kotijoukkueen tasalukemista 4–2-johtoon, minkä jälkeen vuorottelivat vieraiden nousut maalin päähän ja O2-Jyväskylän kahden maalin etumatka. Ottelun viimeiset osumat nähtiin Helsinki Unitedin Anette Havanan otettua viimeisellä kympillä viiden minuutin jäähyn. Sen aikana Vilma Halkola laukoi komeasti kaukaa voittomaaliksi jääneen 6–4-osuman mutta myös Henriikka Keinänen osui vieraille alivoimalla yhtä näyttävästi vielä yhden kavennuksen.

Lohkon illan toisessa ottelussa Pirkat haki vieraista 2–1-voiton Steelersistä Pinja Myllymäen kahdella avauserän maalilla, jotka molemmat syötti Sarita Kuljuntausta. Heli Haapalahti nosti Steelersin kolmannessa maalin päähän, mutta tasoitus ei onnistunut ydes ylivoimalla.