Suomalaisilla ei asiaa kärkeen ampumahiihdon pikamatkalla

Ampumahiihdon maailmancup jatkui tänään naisten pikamatkalla Saksan Oberhofissa erittäin huonoissa olosuhteissa.

Mari Eder ja Kaisa Mäkäräinen tekivät lähes tasavertaiset suoritukset eikä kummallakaan ollut asiaa kymmenen parhaan joukkoon.

Mäkäräinen ampui makuupaikalla kaksi sakkoa ja pystypaikalla yhden. Ladulla Mäkäräinen piti toiseksi nopeinta vauhtia, jonka ansiosta sijoitus nousi maalissa 11:nneksi.

Eder ampui pystypaikalta yhden ohilaukauksen. Hiihto-osuuksilla hän jäi Mäkäräiselle vajaat 40 sekuntia ja lopputuloksissa Eder oli reilun sekunnin Mäkäräistä hitaammalla ajalla sijalla 12. Suomalaisilla oli matkaa kärkeen reilut puolitoista minuuttia.

Naisten voitto jäi Norjaan, kun Marte Olsbu Röiseland voitti kilpailun ylivoimaisesti.

Saksan Denise Herrmann oli kisan toinen 33 sekuntia voittajasta ja Ranskan Julia Simon oli kolmas 47 sekuntia voittajasta.

Maailmancupin kärjessä jatkaa Italian Dorothea Wierer, joka oli tänään neljäs.