Golf – Suomalaispelaajat aloittivat mukavasti golfin Euroopan -kiertueen kilpailussa Etelä-Afrikassa

Suomalaispelaajat aloittivat varsin mukavasti golfin Euroopan kiertueen kilpailussa Etelä-Afrikassa. Vaikka turnaus ei olekaan kiertueen isoimpia on siellä silti jaossa tärkeitä rankingpisteitä, jotka varmasti kelpaavat eritoten suomalaispelaajille.

Suomalaisista ensimmäisenä kierroksensa aloitti suurelle yleisölle vielä varsin tuntematon Sami Välimäki, joka pelaa ensimmäistä kauttaan pääkiertueella. Välimäki pääsi Euroopan Tourille hyvin sujuneiden karsintojen kautta, joten tällä kaudella Suomella on vahva neljän pelaajan edustus Euroopan Tourilla. Välimäen avauskierros sujui varsin virheettömästi ja päivään mahtui viisi birdie ja yksi bogey, joten kierrostulos oli 67 lyöntiä eli neljä alle parin. Välimäki on tässä vaiheessa kilpailussa sijalla 28, mutta ero esimerkiksi top 10 sijoituksiin vain kaksi lyöntiä.

Embed from Getty Images

Hyvä kierros tänään. Sain alussa hyvin up downeja, ja sitten kierroksen puolessavälissä sain paikoista sisään. Lopussa oli vielä hyviä paikkoja tehdä tulosta, joten huomiselle pikku parannus niin hyvä tulee Välimäki totesi avauskierroksensa jälkeen.

 

Kilpailun toinen suomalainen Tapio Pulkkanen oli myös loistavalla pelipäällä. Pulkkasen kierros lähti yskähdellen käyntiin ja etuysi sujuikin tasan parissa. Takaysi olikin sitten suomalaisgolfarilta täyttä tykitystä ja Pulkkanen paukutti seitsemän viimeistä reikää peräti kuusi alle parin, joka oli samalla myös miehen kierrostulos avauspäivän jälkeen. Pulkkanen on kilpailussa tällä hetkellä jaetulla seitsemännellä sijalla ja miehellä on kaikki eväät taistella, jopa kilpailun voitosta, sillä ero kärkeen on vain kolme lyöntiä.

Embed from Getty Images

Pulkkanen olikin avauspäivän jälkeen todella tyytyväinen peliinsä vaikka kierroksen alku menikin vähän peliä hakiessa. Etuysillä oli aika tehotonta peliä, mutta ruosteet karisi puolessavälissä. Rautapeli ja puttipeli lopussa oli aika kohdallaan. Hyvä fiilis jatkaa huomiseen Pulkkanen totesi tuntojaan gogolfin haastattelussa.

Kilpailua johtaa avauspäivän jälkeen USA:n Johannes Veerman, joka pelasi kierroksen 62 lyönnillä eli yhdeksän alle parin. Veermanista lyönnin perässä tulee Italian Nino Bertasio ja Etelä-Afrikan George Coetzee.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.