Suomalaiserotuomari Mattias Gestranius pääsee tuomitsemaan Manchester Unitedin kotiottelun

Suomalaisesta jalkapallosta kantautuu taas iloisia uutisia, mutta tällä kertaa hivenen harvinaisemmasta suunnasta nimittäin erotuomarien puolelta. Suomalainen huippuerotuomari Mattias Gestranius on valittu tuomitsemaan Manchester Unitedin ja Partizan Belgradin välisen Eurooppa liigan kohtaamisen. Ottelu pelataan Unitedin noin 75 000 katsojaa vetävällä kotipyhätöllä Old Traffordilla, joten mistään pienestä ottelusta ei todellakaan ole kyse. 

Embed from Getty Images

Gestranius on viime vuosina nostanut isosti päätään eurooppalaisella erotuomarikentällä ja hän päässyt viheltämään jo aikaisemminkin laadukkaita otteluita. Edellisen kerran hän vihelsi Eurooppa liigan ottelun syyskuussa, kun hän oli oikeudenjakajana Baselin ja Krasnodarin välisessä kohtaamisessa. Lisäksi  suomalaistuomari on tänä vuonna ollut tuomitsemassa jalkapallon EM-karsinnoissa, kun hän oli viheltämässä Luxemburgin ja Ukrainan sekä Kyproksen ja Kazakstanin väliset kohtaamiset.

Embed from Getty Images

Gestranius tuli suuren yleisön tietoisuuteen syyskuussa 2018, kun hän oli tuomitsemassa Kreikan liigan huippuottelun PAOK vs AEK Ateena. Samalla suomalaisesta tuli ensimmäinen ulkomaalainen erotuomari 43 -vuoteen, joka vihelsi ottelun maan pääsarjassa. Miehen otteet nousivat isosti esille ympäri Eurooppaa ja ne poikivat hyvän työskentelyn jälkeen myös jatkoa. Gestranius pääsi nimittäin tuomitsemaan viime vuoden marraskuussa Atletico Madridin ja AS Monacon välisen huippukamppailun jalkapallon Mestareiden liigassa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.