SULKAPALLO: Mikkelä historiallisesti pääkilpailuun Tanskassa

image

Yonex Denmark Open 13.-18.10.2015 Odense, Tanska
Superseries Premier
Palkintosumma: 650 000 USD
Mikkelä historiallisesti pääkisaan Tanskan avoimissa

Airi Mikkelä selvitti upeasti tiensä pääkisaan Tanskassa pelattavassa Yonex Denmark Open – turnauksessa. Mikkelä pääsee pelaamaan ensimmäistä kertaa urallaan pääsarjassa Superseries Premier – tason kisassa.

Nousu pääsarjaan on merkittävä myös siksi, että se tuo Mikkelälle merkittävästi pisteitä sekä maailman- että olympiarankingiin. Maailmanlistan pisteet ovat tärkeitä matkalla kohti Rion olympialaisia.

Pääsy pääkisaan on unelmien täyttymys

Tiistaiaamun ensimmäisellä karsintakierroksella Mikkelä pelasi tanskalaista Camilla Martensia (mrank 392) vastaan. Treenisaleilta tuttu vastustaja kaatui nyt kisatilanteessa kolmessa erässä. Mikkelä voitti ensimmäisen erän selvästi lukemin 21–10, mutta hävisi toisen niukasti 22–24. Kolmannen erän suomalainen vei jännittävästi lukemin 22–20. Näin Mikkelä jatkoi karsinnoissa toiselle kierrokselle.

– Tiesin ettei tule missään nimessä helppo peli. Pelistä jäi kuitenkin tosi hyvät fiilikset, on aina mahtavaa voittaa näin tiukka matsi, Mikkelä riemuitsi avausvoiton jälkeen.

Toisella kierroksella Mikkelän piti kohdata tanskalainen, karsinnan ykkössijoitettu Line Kjærsfeldt (mrank 36). Yhden pelaajan poisjäänti nosti kuitenkin Kjærsfeldtin suoraan pääkisaan ja näin myös Mikkelän pelit jatkuvat huomenna pääkisassa.

– Yksi suuri unelma on toteutumassa, kun pelaan huomenna pääkisassa Tanskan avoimissa. Siitä tulee varmasti mahtavaa ja odotan suurella innolla kentälle pääsyä”, Mikkelä kommentoi Instagram-tilillään.

Vastassa maailman rankingnelonen

Mikkelä saa keskiviikkona äärimmäisen kovan vastustajan, kun hän kohtaa taiwanilaisen Tai Tzu Yingin (mrank 4). Ying on Tanskan turnauksessa kolmossijoitettuna.

– Vastustaja on maailmanlistalla neljäntenä, eli todella kova pelaaja kyseessä. Olen innoissani, että pääsen pelaamaan niin kovaa vastustajaa vastaan – ja vielä näin upeissa olosuhteissa!

Mikkelän ja Yingin ottelu alkaa keskiviikkoiltana kello 21.15 suomen aikaa.

Kentän 2 otteluita voi seurata livenä täältä.

lähde: Sulkapalloliitto

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.