SULKAPALLO: Dutch International – Koljonen sekä Nyström ja Kaisti finaaliin!!

Sulkapallo sulkis badminton

Lauantaipäivän pelit saatu päätökseen Hollannissa suomalaisten osalta. Kalle Koljonen sekä Jenny Nyström ja Anton Kaisti selvittivät tiensä finaaliotteluihin.

Myöhään eilen illalla pelatuissa nelinpeliotteluissa Iikka Heino ja Henri Aarnio jatkoivat puolivälieriin kaataen turkkilaiskaksikon kolme erää kestäneen väännön jälkeen 19-21, 21-17, 21-16. Tänään vastaan asettuivat Uuden-Seelannin Oliver Leydon-Davis ja Tanskan Lasse Molhede. Tällä kertaa Heino ja Aarnio joutuivat taipumaan 21-12, 21-16.

Sonja Pekkola ja Jenny Nyström eivät selvinneet jatkoon eilen naisten nelinpelin ottelustaan tanskalaisia vastaan.

Miesten kaksinpelien puolivälierissä nähtiin peräti kolme suomalaispelaajaa. Heistä semifinaaleihin etenivät Kalle Koljonen, joka voitti hollannin Erik Meijsin suoraan kahdessa erässä 21-15, 21-15 sekä Iikka Heino, joka nappasi voiton turnauksen ykkössijoitetusta italialaisesta Indra Bagus Ade Chandran, kun tämä joutui jättämään ottelun kesken toisessa erässä. Kasper Lehikoinen voitti ensimmäisen erän englantilaista Sam Parsonsia vastaan, mutta otteluvoitto meni lopulta englantilaiselle.

Koljonen kohtasi siis semifinaaliottelussa Lehikoisen voittaneen Parsonin ja Heino sai vastaansa intialaisen Anand Pawarin. Koljonen jatkoi vahvaa voittoputkeaan ja vaikka ottelu Parsonsia vastaan venyikin kolmeen erään, jatkaa Koljonen huomiseen miesten kaksinpelin finaaliin luvuin 19-21, 21-15, 21-19. Huomisessa finaalissa Koljonen kohtaa Intian Anand Pawarin, jolle Heino joutui taipumaan 21-11, 21-7.

Anton Kaistin ja Jenny Nyströmin piti pelata tänään aamupäivällä tanskalaisparia Steve Olesen/Sandra-Maria Jensen vastaan sekanelinpelin puolivälierissä, mutta suomalaiskaksikko pääsi luovutusvoitolla suoraan semifinaaliin tanskalaisten jättäydyttyä pois kisasta. Semifinaalissa vastustajiksi tulivat Tanskan Patrick Buhl ja Josephine Van Zaane. Kaisti ja Nyström nappasivat hienosti otteluvoiton, vaikka tilanne ei aina näyttänyt suomalaisten kannalta hyvältä.

”Oli aika tyypillinen ”Jenny/Anton” peli, jossa oltiin esim. toisessa erässä 12-8 tappiolla, sitten johdettiin 17-12, sitten oli tasan 17-17 ja lopuksi otettiin peli. Juuri semmonen peli, joka saa isän verenpaineen nousemaan haha” Nyström kertoo hyväntuulisesti ottelun jälkeen. Huomisessa finaaliottelussa vastaan tulee isäntämaa Hollannin Jim Middelburg ja Myke Halkema.