SALIBANDY: Classic jälleen Suomen mestari

Classic on salibandyn Suomen mestari 2016-2017. Classic uusi mestaruutensa kaatamalla tänään Superfinaalissa Helsingissä EräViikingit 9-6. Seuralla on tänään tuplajuhlat, sillä aiemmin tänään Classic vei myös naisten kultamitalit.

Vielä ottelun ensimmäinen erä oli paitsi värikäs myös tasainen, sillä molemmat joukkueet kävivät johdossa ennen kuin tauolle lähdettiin lukemissa 3-3. Seuran naisten tapaan Classicin miehet ratkaisivat finaalin toisessa erässä, joka tamperelaisten tappavien vastaiskujen myötä päättyi peräti 5-1. Vielä erän puolivälissä EräViikinkien Jani Kukkola kavensi lukemiksi 5-4, mutta seuraavat minuutit ratkaisivat pelin. Eemeli Salin kiskaisi Mikko Leikkasen pitkästä poikkisyötöstä 6-4, Oskari Heikkilä nosti maalin edestä illan toisellaan 7-4 ja vuoden pelaajana palkittu Nico Salo kiemurteli läpi puolustuksen nostamaan jo 8-4. EräViikingit kavensi päätöserässä kahdesti muttei kyennyt edes kuudella viittä vastaan enää uhkaamaan Classicin voittoa.

EräViikinkien maaleista kolme laukonut Miko Kailiala kirjautti samalla pudotuspelien yhden kevään uudeksi maaliennätykseksi 21.

Classic, Tampere – EräViikingit, Helsinki 9-6 (3-3, 5-1, 1-2)

1. erä: 4.04 Tino Salminen (Miro Lehtinen) 1-0, 8.40 Roni Laasonen (Marko Juselius) 1-1, 10.00 Joonas Pylsy (Jussi Piha) 2-1, 10.46 Kevin Söderling (Janne Hyvönen) 2-2, 18.48 Miko Kailiala (Tommi Aro) 2-3, 19.11 Eemeli Salin (Nico Salo) 3-3.
2. erä: 24.42 Sami Johansson (Janne Lamminen) 4-3, 31.44 Oskari Heikkilä (Salin) 5-3, 32.12 Jani Kukkola (Jukka Soini) 5-4, 36.11 Salin (Mikko Leikkanen) 6-4, 36.19 Heikkilä (Johansson) 7-4, 37.53 Salo (Leikkanen) 8-4.
3. erä: 43.04 Kailiala (Kukkola) 8-5, 43.26 Johansson (Piha) 9-5, 46.44 Kailiala 9-6 rl.