Suhonen 23-vuotiaiden mestari, Olkkonen ja Lämsä jakoivat mestaruuden naisten sprintissä

Nuorten SM-hiihtojen avauspäivänä saatiin 23-vuotiaiden sarjassa kolme sprinttimestaria, kun Hollolan Urheilijoiden Verneri Suhonen voitti miesten kilpailun ja Haapajärven Kiilojen Tiia Olkkonen sekä Karihaaran Visan Emmi Lämsä jakoivat naisten mestaruuden.

– Tuli vähän yllätyksenä, että kulta tuli tänään, Lämsä sanoi.

– Ihan mukava tälleen ystävänpäivän kunniaksi jakaa hyvän kaverin kanssa tämä voitto. Oli kyllä aika mielenkiintoinen tilanne, Olkkonen kommentoi.

Lämsä nousi voittajaksi oltuaan kääntöpaikalla kuudentena:

– Sitten siinä tuli onneksi väylä auki ja lähettiin pitämään vauhtia, niin sain itsekin hyvän paikan siitä. Loppu tuli tosi hyvin ja olen kyllä tyytyväinen.

Olkkonen koki maalisuoran olleen itselleen ”tosi huono”:

– Siinä pari kertaa horjahdin. Maaliintulo itsessään, en siinä osannut sanoa kumpi on voittanut, meni niin tiukoille. Ajattelin sitten kun minulla on kokemusta näistä tiukoista kirikamppailuista ainakin viime vuodelta Lapinlahdelta, niin ajattelin katsoa sen kuvan ihan vain mielenkiinnon vuoksi. Aika kauan niitä videoita katsottiin, ja tuli sitten tämmöinen päätös, ihan mukava.

Suhoselle kilpailu oli osa valmistautumista 23-vuotaiden MM-kilpailuihin:

– Oli tarkoitus voittaa ja saada hyvä treeni kohti 23-vuotiaiden MM-kisoja. Nyt tuntuu meno hyvältä, takana on kaksi viikkoa kovaa treeniä Rovaniemellä. Aika-ajo oli vaikea ja sen jälkeen kulku vaan parani. Oberwiesenthaliin tähdätään kaikki, Suhonen sanoi.

20-vuotiaissa mestaruudet veivät Mikkelin Hiihtäjien Jasmin Kähärä ja Oulun Hiihtoseuran Niilo Moilanen. Moilaselle mestaruus oli uran ensimmäinen SM-mitali. Molemmat ottivat voittonsa selvällä erolla.

– Siinä kohtaa kun iskin, sain ilmeisesti eroa ihan hyvin. En hirveästi taaksepäin katsellut, mutta luotin siihen, että muut jäävät siihen vetoon. Hiihto tuntui hyvältä ja semmoiselta irtonaiselta. Ei tuntunut pahalta missään vaiheessa, ja silti pystyi hiihtää kovaa. Uskon, että parin viikon päästä Saksassa on hyvä vire myös, Kähärä viittasi nuorten MM-kisoihin.

Moilanen oli iloinen mestaruudestaan:

– Tämä nostaa itseluottamusta MM-kisojen kynnyksellä, hän sanoi.

18-vuotaissa SM-kultaa veivät Vehkalahden Veikkojen Eero Rantala ja Savonlinnan Hiihtoseuran Eevi-Inkeri Tossavainen

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.