SSRA nousi kolmen maalin takaa kotiyllätykseen naisten A-lohkossa

Salibandy3

F-liigan naisten A-lohkon vaisusti aloittanut SSRA otti syksyn toisen voittonsa sitäkin komeammin, kun se nousi kotonaan kolmen maalin takamatkalta 7–4-voittoon sarjakakkonen Classicista.

Vielä ensimmäisellä erätauolla seisoi tulostaululla Classicin 0–3-johto, mutta saman tien alkoi tapahtua. Aada NieminenSanni Uimarihuhta ja Sara Tikkanen nostivat Rankat Ankat tasoihin, ja pelin puolivälissä Riina Baer laukoi kotijoukkueen johtoon. Päätösjakson alussa Jonna-Liina Varis kasvatti eron kahteen ja viimeisen kympin aluksi Veera Vilenius nosti vieraat taas maalin päähän, mutta siihen Classicin kiri jäi. Viime minuuteilla komisteli SSRA:n voittolukemia ensin Sanni Uimarihuhta ja sitten vielä Hanna Niemelä.

B-lohkossa jatkoi kärki SaiPa voittoputkeaan hakemalla pisteet jumbo Blue Foxilta 8–2-voitolla. Avausmaalin laukoi ylivoimalla Veera Lokka, ja sitten osui kolmesti peräkkäin kukapa muu kuin Miisa Turunen, jonka tehot tänään olivat 3+3. SaiPa ehätti kolmannessa erässä jo 6–0-johtoon ennen kuin Siniketut saivat kuparisen rikki.

SaiPan sarjajohto kasvoi jo yhdeksään pisteeseen, kun päivään kakkosenna lähtenyt ÅIF taipui kotonaan O2-Jyväskylälle 4-5.ÅIF johti avauserässä kahdesti ja kuittasi kahdesti vierasjohdon, viimeisen kerran kolmannen erän alussa Mira Oksmanin tasoittaessa lukemiksi 4-4. Vieraiden voittomaalin iski yhdeksän minuuttia ennen täyttä aikaa Iina Latvalan syötöstä Katriina Louna.

Welhot nousi lohkon kakkospaikalle kaataessaan Pirkkalassa Pirkat 6-4. Kotijoukkue kiri kiinni vieraiden kahden maalin johdon ja livahti toisen erän päätösminuutilla johtoon Erika Laineen ylivoimaosumalla. Welhojen Silva Jääskeläinen ehti kuitenkin vielä tasoittaa vain kuusi sekuntia ennen taukosummeria, ja kolmannessa erässä osuivat enää kuopiolaiset. Miia Murtorinteen voittomaaliksi jäänyt 4-5 syntyi erän kuudennella minuutilla, ja sen syöttänyt Silva Jääskeläinen laukoi Murtorinteen syötöstä päätösnumerot viimeisellä kympillä.

Espoossa pelattiin Helsingin paikallisottelu, jossa Helsinki United taipui liiganousija Jokereille lopulta 4-6. Haastaja Jokerit takoi tänään 400. liigapisteensä tehneen Anna Ylikojolan johdolla taululle puoleen peliin 5–0-johdon, ja Hanna-Riitta Töllin kavennuksen jälkeen Ylikojola teki Jokereille jo kuudennen osuman. Loput ottelusta oli sitten Unitedin takaa-ajoa, jonka viimeiseksi onnistumiseksi jäi Josefiina Kettusen ilman maalivahtia laukoma 4–6-kavennus 14 sekuntia ennen loppusummeria. Ottelun tehokkain oli Jokereiden maaleista yhden tehnyt ja kolme syöttänyt Emilia Kaartoaho.