SPV:n voittoputki Salibandyliigassa katkesi Espoossa

Tähän saakka kaikista syksyn seitsemästä ottelustaan täydet pisteet ottaneen SPV:n voittokulku päättyi pyhäinpäivänä Espoossa, kun Oilers oli parempi maalein 11-8.

Oilers tarjoili Peliveljille ja maajoukkueen ykkösmaalivahti Eero Kososelle shokkihoitoa heti kättelyssä, kun taululla komeilivat 15 peliminuutin kohdalla lukemat 7-1. SPV nousi vielä kolmannessa erässä tilanteeseen 8-6, ennen kuin Öljymiehet karkasivat uudelleen. Justus Kainulainen tehtaili Oilersille tehot 3+2, ja SPV:n Jari Hankkio pisti vieläkin paremmaksi saldolla 4+2.

Lauantain toinen yllätys nähtiin Tampereella, jossa jumbo OLS:n 10–6-voitto Nokian KrP:stä katkaisi oululaisten viiden ottelun tappio- ja KrP:n yhtä pitkän voittoputken. Toisen erän lopussa Joonatan Kovanen nosti Nokian tasatilanteeseen 5-5, mutta vielä ennen taukoa Eetu Ijäslaukoi oululaiset uudelleen edelle, ja päätösjaksolla ero repesi. Kovanen laukoi isännille hattutempun, OLS:n kolmen tehopisteen miehet olivat Eetu Ijäs (2+1), Anssi Välitalo (2+1) ja Valtteri Parviainen (0+3).

Kuopiossa jo klo 14 alkaneessa ottelussa TPS löi Welhot 8-4 oltuaan pelin puolivälissä tappiolla 4-1. Turkulaiset veivät päätöserän peräti 6-0 Miko Kailialan merkkauttaessa kaksi maalia ja maalisyötön. Voitto nosti TPS:n sarjakakkoseksi pisteellä ohi ottelun vähemmän pelanneen SPV:n.

Westend Indians on voittanut neljästä viime ottelustaan kolme, kun tänään kaatui Hämeenlinnassa Steelers 6-2. Isännät nousivat kolmannen erän alussa tilanteeseen 2-3 ennen kuin Valtteri Kainulainen pohjusti vieraspisteet kahdella perättäisellä osumallaan ja Aaro Astala niittasi vielä loppunumerot tyhjiin.

EräViikingit pysytteli Oilersin edellä kuudentena kaadettuaan Joonatan Lindholmin kahden maalin myötä Lahdessa LASB:n 5-3.

Lauantain viidestä ottelusta neljä kuului myös liigan cup-kierrokseen eli tuplapanoksen vieneet OLS, TPS, Westend Indians ja EräViikingit jatkavat samalla TEHO Sport Suomen Cupin seuraavalle kierrokselle.

Salibandyliiga jatkuu sunnuntaina otteluilla LASB–OLS ja Welhot–Karhut sekä Koovee–SPV, joka on samalla TEHO Sport Suomen Cupin ottelu.