SPV löi OLS:n ja Nurmon Jymy EräViikingit

Salibandy naiset sb

Juuso Keskinen oli kolmella maalillaan ja kahdella maalisyötöllään päivän hahmo Seinäjoella, kun SPV nousi Happeen ohi viidenneksi kaataessaan kotonaan OLS:n 8-4. Vuoden 2023 viimeisessä ottelussa Nurmon Jymy löi vieraissa jumbo EräViikingit 7-6.

SPV otti kotonaan ohjat alusta asti, kun Juuso Keskinen iski avausmaalin jo neljännellä minuutilla, Eero Karjanlahti kasvatti eroa ja toisen erän alussa oli asialla jälleen Keskinen. OLS kavensi toisessa erässä kolmesti, mutta ero ei kaventunut, kun ensin osui SPV:lle laidasta maalin kattoon Jukka-Pekka Pelto-Arvo, sitten Juuso Keskinen itse ja vielä Konsta Haukkala Keskisen mestarillisesta syötöstä. Viidennen tehopisteensä Juuso Keskinen merkkautti päätöserän alussa, kun hän petasi Konsta Haukkalalle paikan tehdä jo 7-3. Keskisen ja Haukkalan ykkösketjun täydentäneen Riku Hakasen tehot olivat 1+2.

EräViikingit tasoitti kotonaan kahdesti Jymyn kahden maalin johdon, mutta ottelun viimeisellä kympillä sille jäi vain luu käteen. Juuso Möttönen kuittasi vielä oman laukauksensa paluupallosta Niklas Äijälän 5–4-maalin, mutta Jymyltä löytyi lisää. Vartijansa ohittanut Eemil Äijälä kiskaisi takatolppaa hipoen vieraille uuden johdon, ja aikalisän jälkeen tuli vielä illan voitto-osuma. Matias Mäenpää voitti pallon kotijoukkueen kolmen pelaajan keskellä ja sijoitti yläkulmaan jo 7-5 Jymylle. Juuso Möttönen laukoi vielä ylivoimalla EräViikingeille illan kolmannen maalinsa, mutta tasoitukseen aika ei riittänyt. Möttönen kirjautti kotijoukkueen kuudesta maalista itselleen juusokeskistason tehot 3+2 ja tšekkivahvistus Matej Penicka 2+1. Jari Hankkio oli saldollaan 1+2 voittajien tehokkain vaikka ehti hukata toisessa erässä rangaistuslaukauksen.

Voitto katkaisi nurmolaisten seitsemän ottelun tappioputken. EräViikingeille häviö oli seitsemäs perättäinen.

Sarja jatkuu keskiviikkona kolmas tammikuuta otteluilla SPV–Nokian KrP ja Turun derbyllä FBC Turku–TPS.