SPV ja Happee urakoivat taas ylitöissä-LASB vertynyt voittoputkeen

Salibandy naiset sb

Eilen Oulussa jatkoajan ja rangaistuslaukaukset urakoinut SPV jatkoi ylitöitä tänään kotonaan, kun Happee taipui vasta rangaistuslaukauskisassa 7-6. Happee puolestaan on pelannut pelkän varsinaisen peliajan vain avauskierroksella LASBin vieraana. Sen jälkeen joukkue on tahkonnut neljästi jatkoajalle tai jopa rangaistuslaukauksiin saakka.

Tänään johti toisessa erässä Happee ja kolmannessa SPV kahdella maalilla, mutta yliajalle mentiin jälleen, kun Markus Salmi laukoi Happeelle kavennuksen ja neljä ja puoli minuuttia ennen loppua Arttu Pylväläinen tasoituksen. Rangaistuslaukauskisassa riittivät Arttu Honkosen ja Mikko Santasen maalit SPV:lle lisäpisteeseen, kun Happeesta onnistui Rasmus Hasun ohittamaan vain ensimmäisenä laukonut Teuvo Kinnunen.

Kauden kolmella tappiolla aloittanut LASB nappasi jo kolmannen perättäisen voittonsa, kun Nurmon Jymy taipui Lahdessa 8-6. Joonatan Surakka laukoi pelin puolivälin jälkeen LASBin jo 5–2-johtoon, mutta vierailla riitti vielä. Ensin kavensi Arttu Saari ja sitten Jari Hankkio, ja päätöserän puolivälissä Riku Hakanen iski tilanteeksi jo 5-5. Jari Hankkio kuittasi vielä kotijoukkueen Jesse Arolan laukoman uuden johdon, mutta viimeisellä viitosella LASB karkasi. Voittomaalin kirjautti nimiinsä Niko Einiö ja loppunumerot viimeisellä minuutilla Joonatan Surakka, joka sinetöi samalla hattutemppunsa. Ottelun pistehai oli kuitenkin Jymylle kaksi maalia tehnyt ja kolme syöttänyt Jari Hankkio.

Sarja jatkuu keskiviikkona otteluilla Oilers–EräViikingit ja Classic–Nokian KrP.

PSS jatkaa TPS:n tavoin puhtaalla pelillä F-liigan naisten A-lohkossa kaadettuaan tänään kotonaan SB-Pron 5-4. Prolle tappio oli kauden toinen.

Illan yhdeksästä maalista seitsemän tehtiin kolmannessa erässä, jossa SB-Pro ehti tasoittaa PSS:n maalin etumatkan ja siirtyä itse hetkeksi 2–3-johtoon. Erän puolivälissä Annina Levälampi ja ylivoimalla osunut Laura Manninen laukoivat porvoolaiset taas edelle, mutta Pro tuli vielä kerran Mirja Hietamäen tasoittaessa alle viisi minuuttia ennen loppua. Ratkaisun pohjusti lopulta Pron viimeisellä minuutilla ottama jäähy, jonka aikana Daniela Westerlund ja Laura Manninen rakensivat ylivoimalla voittomaalin 27 sekuntia ennen loppusummeria.

B-lohkossa ÅIF nousi SaiPan kantaan kakkoseksi kaataessaan vieraissa O2-Jyväskylän 4-2. Kotijoukkue jaksoi kahdesti tasoittaa sipoolaisten johdon, mutta toisen erän viimeisellä minuutilla Saara Puurunen teki ÅIF:n voittomaalin. Päätösnumerot nosti kaksi sekuntia ennen koko ottelun loppua rangaistuslaukauksesta Bea Karling.

Taulukon häntäpäässä Welhot ohitti O2-Jyväskylän kaadettuaan Jokerit jatkoajalla 6-5. Kuopiolaiset käänsivät päätöserässä Jokereiden yhden maalin etumatkan 5–4-johdokseen Anna-Reetta Töllin ja Silva Jääskeläisen ylivoimamaaleilla, mutta Bianca Boman tasoitti neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Ottelu päättyi Welhoille jatkoajan ensimmäisellä minuutilla vihellettyyn rangaistuslaukaukseen, josta Silva Jääskeläinen taituroi voittomaalin.

Pirkat on ÅIF.sta pisteen päässä kaadettuaan tänään vieraissa rangaistuslaukauksilla Helsinki Unitedin 6-5. Aluksi kolmesti tappiolla ollut United nousi toisessa erässä Hanna-Riitta Töllin ja Anni Rainion ylivoimamaaleilla 5–3-johtoon, joka ei kuitenkaan kestänyt loppuun saakka. Jo päätösjakson alussa Erika Laine ja Henriikka Järvi nostivat Pirkat puolentoista minuutin välein tasoihin. Voittaja haettiin rangaistuslaukauskisasta, jonka ainoa maalintekijä oli Pirkkain ensimmäinen laukoja Erika Laine. Hän oli saldollaan 2+1 myös joukkueensa pisteykkönen. Unitedin maaleista kolme syötti Riina Latvakoski.