SM-liigassa tänään neljän ottelun kierros, lue ennakkoasetelmat illan otteluihin

Jääkiekon SM-liigassa palattiin eilen maajoukkuetauolta, kun KooKoo ja HPK kohtasivat toisensa, mutta tänään Liigassa päästään toden teolla vauhtiin, kun ohjelmassa on neljän ottelun kierros.

 

Ennakkoasetelmat illan otteluihin 

Ilves vs Sport

Tampereella kohtaavat pirteästi viime aikoina esiintynyt Ilves sekä koko syksyn vaikeuksissa ollut Sport. Ilvekselle maajoukkuetauko tuli sikäli huonoon saumaan, koska joukkue oli mukavassa neljän ottelun voittoputkessa ja yhteensä Ilves on voittanut seitsemästä viime ottelusta kuusi ja ottanut jokaisesta pisteitä. Toki voittoputki voi myös tänään jatkua, mutta mielenkiintoista nähdä onko tauolla ollut mitään merkitystä joukkueen otteisiin. Terveystilanne on Ilveksellä ainakin hyvä ja se pääsee illan kamppailuun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.

Siinä missä Ilvekselle maajoukkuetauko ei välttämättä tullut parhaaseen mahdolliseen kohtaan niin Sportille tauko tuli juurikin sopivasti, koska joukkueen alkukausi on ollut luvalla sanoen todella heikko. Vaasalaiset lähtevät illan otteluun peräti kahdeksan ottelun tappioputkessa eikä joukkueella ole kuin yksi voitto kahdestatoista edellisestä kamppailusta. Joukkueelta odotetaan tänään selvää tasonnostoa ja erityisesti avainpelaajilta kaivataan tehoja. Esimerkiksi Antti Erkinjuntti ei ole tehnyt yhdeksään viime otteluun maalin maalia.

 

JYP vs Lukko

Jyväskylässä pelataan kierroksen niin sanottu kärkikamppailu, kun sarjakolmonen JYP saa vieraakseen sarjassa neljäntenä olevan Lukon. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen, kun Lukko otti syyskuun lopussa pelatusta ottelusta 3-1 kotivoiton.

JYP:n päävalmentajaksi täksi kaudeksi tullut Pekka Tirkkonen on saanut keskisuomalaiset hyvään iskuun ja varsinkin viime aikoina joukkue on kerännyt pisteitä kovalla prosentilla. Kuudesta viime ottelusta JYP on voittanut viisi ja kaikki voitot ovat olleet vielä suoria kolmen pisteen voittoja. Toki joukkueen materiaali on kauden edetessä vahvistunut merkittävästi, kun seura hankki puolustukseen NHL:ssä viime vuodet kiekkoilleen Julius Hongan ja hyökkäykseen joukkue sai TPS:ssä kahdella edellisellä kaudella kovaa tulosta tehneen Petrus Palmun. JYP:n ykköspyssynä häärii Julius Nättinen, joka on maalipörssin kärjessä 14 osumallaan.

Embed from Getty Images

Vierailija Lukko on myös pelannut hyvän alkukauden, mutta viime otteluissa joukkueella on ollut hankalampaa, joten mielenkiintoista nähdä missä iskussa joukkue tulee tauolta. Hyvistä otteista huolimatta Lukko on ollut tällä kaudella ehkä hivenen liikaa kotiotteluiden varassa, sillä joukkue on vasta sarjan kahdenneksitoista paras vierasjoukkue, joten myös reissupeleistä pitäisi saada pisteitä tasaisemmin.

Erikoistilannepelaaminen  ja erityisesti alivoimapelaaminen on ollut joukkueella koko kauden kunnossa. Lukon alivoima on koko sarjan toiseksi parasta, joten jäähyt eivät ole kostautuneet joukkueelle niin kovalla prosentilla kuin monelle muulle.

 

Pelicans vs KooKoo

Lahdessa kohtaavat vaisusti viime aikoina esiintynyt Pelicans sekä upean lokakuun pelannut KooKoo. Pelicans aloitti kauden todella loistavasti, mutta tämän jälkeen joukkueelle iski todella musta vaihe ja yhdeksästä edellisestä ottelusta joukkue on voittanut vain kaksi. Ville Niemisen suojatit pääsivät kuitenkin maajoukkuetauolle voittopeli alla, joten tänään lahtelaiset hakevat tuolle voitolle jatkoa.

KooKoo puolestaan aloitti kauden nihkeästi, mutta huikean lokakuun ansiosta joukkue nousi jo kuuden parhaan joukkoon. KooKoo palasi maajoukkuetauolta jo eilen, kun joukkue kärsi kotona jatkoaikatappion HPK:lle. Jännä onkin tänään seurata painaako eilinen peli ja reissaaminen pelaajien jaloissa ja pystyykö Pelicans tätä etua millään lailla hyödyntämään. KooKoon pelaajista esiin pitää nostaa Kim Strömberg, joka pelaa elämänsä kautta. Strömberg on pystynyt tekemään 19 peliin jo tehot 7+8 ja tällä tahdilla mies on pelaamassa ensi kertaa urallaan yli 30 pisteen kautta

 

KalPa vs Jukurit

Kierroksen neljännessä ottelussa kohtaavat KalPa ja Jukurit. Molemmat joukkueet ovat pelanneet viime aikoina heikosti, joten pisteet tulisivat kummallekkin tarpeeseen. Kotijoukkue KalPa tarpoo tällä hetkellä peräti kuuden ottelun tappioputkessa ja edellinen voitto on tullut yli kuukausi sitten, kun joukkue voitti kotonaan Lukon. Erityisesti maalinteko on ollut joukkueelle vaikeaa, sillä KalPa ei ole pystynyt tekemään edellisessä kuudessa pelissä yhdessäkään kahta maalia enempää.

Embed from Getty Images

Kautensa pirteästi aloittanut Jukurit on myös tuskaillut viime aikoina pelinsä kanssa ja kymmenestä edellisestä pelistä se on pystynyt ottamaan vain yhden kolmen psiteen voiton. Toki joukkue on siihen päälle saanut muutaman kahden pisteen voiton, mutta siitä huolimatta pisteet tulisivat tänään tarpeeseen, jotta joukkue pysyy mukana taistelussa pudotuspelipaikoista.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.