Jokerit aloittaa pitkän idän vierailun

Jokerit aloittaa pitkän Kiinan- ja Venäjän Kaukoidän- kiertueensa tänään keskiviikkona ottelulla Kunlun Red Staria vastaan. John Norman ja Konsta Hirvonen ovat päässeet tauon aikana pelikuntoon.

Norman pelasi viimeksi 26. lokakuuta vierasottelussa Severstalia vastaan, joten häneltä jäi kolme ottelua ennen taukoa. Hirvosen toipilasaika sen sijaan oli pidempi, sillä nuori hyökkääjä oli KHL-joukkueen kokoonpanossa viimeksi syyskuun lopussa. Norman pelaa tänään samassa ketjussa Henri Ikosen ja 20-vuotissyntymäpäiväänsä viettävän Aleksi Halmeen kanssa. Hirvonen taas on merkattu 13. hyökkääjäksi.

Helsinkiläisten kokoonpanoon ei tule suurempia muutoksia, sillä ennen taukoa Torpedoa vastaan tulleesta voitosta ketjut ja pakkiparit ovat hyvin pitkälti samat. Janis Kalnins jatkaa maalissa. Terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat hyökkääjät Mika Niemi ja Ahti Oksanen sekä puolustaja Eemeli Räsänen. Loukkaantuneiden listalla jatkavat Nicklas Jensen ja Steve Moses, jotka eivät ole mukana vieraskiertueella.

Mikko Lehtonen, Teemu Eronen, Marko Anttila ja Henrik Haapala viilettivät tauon aikana Karjala-turnauksessa Leijona-paidassa. Kaksi voittoa kolmesta pelistä ottaneen Suomen parhaimmistoon kuulunut Lehtonen valittiin turnauksen parhaaksi puolustajaksi. Koko nelikko pelasi vielä sunnuntaina ja on tänään heti takaisin Jokereiden kokoonpanossa.

Jokerit lähtee maajoukkuetauon jälkeiseen aikaan läntisen konferenssin seitsemänneltä sijalta. Otteluita on tähän mennessä kertynyt 2-5 vähemmän kuin muilla ryhmillä, joten rästipelit hoitamalla helsinkiläisillä on mahdollisuus nousta konferenssin kärkikahinoihin. Ennen joulukuun maajoukkuetaukoa pelataan 12 kamppailua 26 päivään, joten tahti on todella tiivis.

Kanadalaisvalmentaja Curt Fraserin luotsaama Kunlun Red Star kohdataan tällä kaudella nyt ensimmäistä kertaa. Ennen taukoa ryhmä oli hyvässä vireessä, sillä kuudesta viimeisimmästä pelistä on tullut viisi voittoa.

Idässä yhdeksäntenä oleva joukkue luottaa pohjoisamerikkalaisiin vahvuuksiin, sillä valtaosa joukkueen pelaajista on Kanadasta tai Yhdysvalloista. Ainoa suomalaispelaaja on ex-jokeri Olli Palola, joka on tehnyt 23 kamppailuun 1+2=3 pistettä.

Jokerit ja Kunlun Red Star ovat kohdanneet KHL:ssä kuusi kertaa ja helsinkiläiset ovat ottaneet viisi voittoa. Ainoa tappio tuli kaudella 2016-17. Kahdella viime kaudella Jokerit on ollut parempi kaikissa neljässä kohtaamisessa.

Iltapäivän ottelu pelataan Pekingissä uudessa Shougang Ice Hockey Arenassa, jonka yleisökapasiteetti on vain hieman yli 3000. Kunlun Red Star palasi täksi kaudeksi Pekingiin kahden kauden tauon jälkeen pelattuaan viime vuodet Shanghaissa.