SM-liigassa pelataan tänään viiden ottelun kierros, lue mistä lähtökohdista iltaan lähdetään

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään viiden ottelun kierros. Ennakkoon mielenkiintoisin ottelu pelataan Tampereella, jossa on luvassa kauden toinen paikallispeli. Lisäksi Jyväskylässä ja Raumalla on mielenkiintoiset ottelut, mutta myös kaksi muuta otteluparia tarjoavat varmasti katsojille rutkasti seurattavaa.

Kierrosennakko illan peleihin

JYP vs HIFK

JYP lähtee tänään jatkamaan hyvää kotivirettään, sillä joukkue on voittanut alkukauden kuudesta kotipelistä peräti viisi eikä se ole jäänyt kertaakaan Hippoksella ilman pisteitä, sillä ainut kotitappio Kärppiä vastaan tuli jatkoajalla. Keskiviikkona JYP kävi terävän päätöskympin ansiosta hakemassa vierasvoiton Mikkelistä. Joukkueen tehopelaaja Julius Nättinen lähtee illan kamppailuun kolmen ottelun maaliputkessa. Lisäksi joukkueen tuoreet vahvistukset Petrus Palmu sekä ottelukohtaisella sopimuksella joukkueeseen liittynyt Julius Honka ovat tuoneet joukkueeseen todella paljon lisää laatua erityisesti hyökkäyspelaamiseen.

HIFK on pelannut viime viikkoina tuloksellisesti todella hyvin, mutta keskiviikkona SaiPa palautti joukkueen maanpinnalle voittamalla HIFK:n Kisapuistossa maalein 6-4. Joukkueen voitonhaaveet menivät käytännössä ensimmäiseen reiluun kymmeneen minuuttiin, jonka aikana kotijoukkue latoi taululle tylyt 3-0 lukemat. Tänään IFK lähtee varmasti puolustuksen kautta. Lisäksi on mielenkiintoista katsoa aloittaako Andreas Bernard ensi kertaa joukkueen maalilla, sillä Frans Tuohimaan otteet eivät vakuuttaneet keskiviikon kamppailussa ja mies päästikin muutaman helpohkon maalin.

Pelaajista esiin pitää nostaa täksi kaudeksi HPK:sta hankitut Teemu Turunen ja Otto Paajanen. Turunen on ollut viime kierrokset todella hurjassa iskussa tehden kolmeen viime pelin peräti tehot 1+6. Yhtään huonommaksi ei ole jäänyt Paajanen, joka on tehnyt neljässä edellisessä pelissä tehot 3+4.

Ottelussa koetaan myös tunteikkaat jäähyväiset , kun JYP:n pitkäaikainen huoltaja Kari Virpiö jää eläkkeelle illan ottelun jälkeeen ja miestä juhlitaan ja muistetaan ottelun yhteydessä.

Embed from Getty Images

 

Lukko vs TPS

Lukko on pelannut kauden tähän asti todella vahvasti ja se onkin tällä hetkellä sarjassa kolmantena. Edellisessä ottelussa tuli kuitenkin muistutus siitä, että jokaisessa pelissä pitää olla valmiina. Nimittäin KooKoo haki Raumalta pisteet hyvän esityksen jälkeen maalein 3-1 ja tulos, jopa kaunistelee Lukkoa, sillä kotijoukkueen pelaaminen oli ihmeen laiskaa verrattuna siihen mitä on tällä kaudella nähty.

Vierailija TPS:lle ottelu on äärimmäisen tärkeä, sillä voittoja pitäisi alkaa tulemaan tai muuten playoff-juna uhkaa karata jo loka-marraskuussa. Tuloksellisesti lokakuu on ollut joukkueelle kuin kauhuelokuva, sillä TPS on saalistanut vain yhden kahden pisteen voiton ja hävinnyt yhteensä seitsemän kertaa, joten nyt olisi hyvä paikka kääntää kurssia.

 

Kärpät vs KalPa

Kärpät on pelannut tyypillisen syksyn ja joukkue on sarjassa toisena heti Tapparan jälkeen. Edellisessä ottelussa se voitti kotijäällä värikkäiden vaiheiden jälkeen Pelicansin 5-3 ja ottelun puhutuin pelaaja oli nuori maalivahti Justus Annunen, joka teki SM-liigan uuden nollapeliennätyksen. Jesse Puljujärvi väläytteli myös osaamistaan tehden kamppailussa kaksi maalia. Puljujärvi onkin tällä hetkellä peräti kuuden ottelun maaliputkessa. Vaikka Kärpät keskiviikkona voittikin niin samanlasiin nukahduksiin ei ole varaa kuin mitä ottelun päätöserässä nähtiin. Pelicans nousi reilussa kahdessa ja puolessa minuutissa 3-0 tappiosta 3-3 tasapeliin, joten Kärpät sai olla onnellinen, että kamppailu päättyi vielä joukkueen voittoon.

Embed from Getty Images

KalPan kausi on ollut juuri sitä mitä odotettiin. Joukkue pelaa vähämaalisia otteluita ja taistelee sarjassa kympin joukkoon pääsystä. Edellinen ottelu HPK:ta vastaan kaivelee varmasti joukkuetta vieläkin, sillä KalPa oli Niiralan Montussa pelatussa ottelussa pitkään kiinni voitossa, mutta vieraat nousivat reilu minuutti ennen loppua tasoihin ja lopulta ottivat vielä voiton jatkoajalla, joten varmalta tuntuneet kolme pistettä vaihtuivat äkkiä yhteen. Tähän iltaan lähdettässä KalPalla on kolmen ottelun tappioputki päällä, jonka lisäksi joukkue on ollut todella heikko vieraissa, sillä kuudesta reissupelistä se on onnistunut voittamaan vain yhden.

Tappara vs Ilves

Tampereella pelataan tänään kauden toinen paikallispeli. Kauden ensimmäinen paikallispeli olikin yhtä maali-iloittelua, joka päättyi lopulta Tapparan niukkaan 5-4 voittoon. Tappara ei ole tällä kaudella hävinnyt vielä yhtään peliä varsinaisella peliajalla ja muutenkin joukkue on kärsinyt vasta yhden tappion. Liigan kärkipaikasta huolimatta joukkueen pelaaminen ei ole ollut sitä tasoa kuin esimerkiksi pari viikkoa sitten ja viidestä edellisestä ottelusta peräti neljä on mennyt vähintään jatkoajalle. Tappara on pelannut tällä viikolla yhden ottelun, kun se kaatoi keskiviikkona Vaasan Sportin Tyler Morleyn jatkoaikamaalilla lukemin 3-2.

Embed from Getty Images

Ilves on parantanut valmentajan vaihdoksen jälkeen otteitaan ja seitsemästä pelistä Jouko Myrrän alaisuudessa se on onnistunut voittamaan neljä ja jäänyt vain kahdesti ilman pisteitä. Ilves pääsee illan koitokseen tuoreena, sillä ottelu on sille vasta viikon ensimmäinen. Edellisen kerran joukkue oli askissa viime viikon lauantaina, kun se taipui kotijäällä Lukolle voittolaukausten jälkeen maalein 3-2. Ilveksen pelaajista esiin pitää nostaa kapteeni Eemeli Suomi, joka on ollut valmentajanvaihdoksen jälkeen hurjassa iskussa. Lokakuun seitsemässä ottelussa mies on tehnyt hurjat tehot, 8 maalia ja 3 syöttöä, joten miehen hyökkäyspään tehoja kaivataan myös tänään.

Pelicans vs Ässät

Pelicans aloitti kauden todella pirteästi, mutta viime aikoina joukkueen pelaaminen on ollut todella tukkoista. Viidestä viime ottelusta se on pystynyt voittamaan vain yhden. Varsinkin maalinteko on tuottanut joukkueelle tuskaa, sillä juuri noissa viidessä edellisessä pelissä joukkue on pystynyt tekemään vain kuusi maalia, joten ei tarvitse ihmetellä miksi pisteitä ei ole tullut. Tänään joukkueella on hyvä mahdollisuus ottaa voitto, kun se pääsee pelaamaan kotonaan. Mikäli se pystyy esittämään samanlaista suorittamista kuin Kärppiä vastaan päätöserässä on voitto sille hyvin lähellä.

Jos on kotijoukkueella ollut tukkoista niin samaa voidaan sanoa vierailija Porin Ässistä. Hyvä kauden alku on enää muisto vain ja seitsemästä viime pelistä se on ottanut vain yhden kolmen pisteen voiton ja hävinnyt viidesti. Maalinteko on ollut joukkueelle todella vaikeaa, sillä viidessä viime pelissä se on tehnyt vain kaksi maalia ja jäänyt kolme kertaa maaleitta. Ylivoima ei ole toiminut joukkueella koko kautena ja se onkin selvästi koko SM-liigan heikointa prosenttien ollessa vain neljä. Jos tänään nuokin padot aukeaisivat ja esimerkiksi ylivoima ottaisi napsun tai pari parempaan suuntaan.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.