SM-liigassa pelataan tänään neljän ottelun kierros – Lue illan kierroksen ennakko jossa herkkupalana Kasitien derby

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään neljän ottelun kierros. Tänään Gee tekee poikkeuksen eikä keskity pelkästään yhteen otteluun vaan tekee jokaisesta ottelusta pienen alustuksen.

Ennakkoasetelmat illan otteluihin

Ässät vs Sport

Ässät kohtaa tänään kotonaan kauden toisessa Kasitien derbyssä Vaasan Sportin. Ensimmäisen Ässät voitti lokakuun alussa kotonaan tiukan taistelun jälkeen maalein 3-2. Ässät on tällä hetkellä runkosarjassa hienosti sijalla viisi, mutta viime viikko oli joukkueelle heikko, sillä se päästi kahdessa pelissä yhteensä 11 maalia, joten tänään joukkue lähtee varmasti hivenen enemmän puolustuksen kautta kuin normaalisti.

Joukkue sai hyökkäykseen todellisen timantin, kun Montrealissa pelaava Jesperi Kotkaniemi liittyi porilaisten ryhmään. Nuorukainen pelasi avauspelinsä jo lauantaina Lukkoa vastaan, mutta se meni vielä tuntumaa hakiessa, mutta kokonaisuudessaan Kotkaniemi vahvistaa Ässien hyökkäystä todella merkittävästi. Ässien joukkueesta esiin pitää nostaa myös Otto Kivenmäki, joka on tehnyt alkukauteen jo tehot 4+4 ja se on lähes puolet nuorukaisen viime kauden pistemäärästä. Lisäksi esiin nousee myös nuoren miehen +/- tilasto, joka on + 8 eli koko SM-liigan kärkitasoa.

Embed from Getty Images

 

Vaasan Sport on pelannut hyvän alkukauden, kun ottaa huomioon, että joukkue on pelannut kaikki ottelunsa vieraissa ja kausi lähti käyntiin kahdella tappiolla. Tämän jälkeen joukkueen pelaaminen ja tulokset ovat parantuneet, sillä viidestä viime pelistä Sport on hävinnyt vain yhden ja pitänyt tuona aikana peräti kolme kertaa oman maalinsa puhtaana.

Embed from Getty Images

Maalinteko on tuottanut joukkueelle tuskaa, sillä seitsemään peliin on syntynyt vain 12 maalia, mutta vastapainoksi joukkue on päästänyt hivenen yllättäen sarjassa toiseksi vähiten maaleja niin ikään kaksitoista, joten tuolla kaavalla eli tiukalla puolustamisella ja raastamisella joukkue on saanut hyviä tuloksia aikaan. Mikäli joukkue pystyy tänään esittämään samanlaisia otteita, kun esimerkiksi lauantaina Tampereella on sillä hyvät saumat kairata voitto myös tänään.

Sportin joukkueesta pitää nostaa esiin maalivahti Rasmus Reijola, joka on pelannut käsittämättömän kovan alkukauden. Mies on pelannut neljä peliä ja pystynyt torjumaan niissä kolme nollapeliä. Tilastot ovat muutenkin todella kovaa luokkaa, sillä Reijola on päästänyt 0,75 maalia ottelua kohden ja torjuntaprosentti on komea 96,05. Mies onkin tänään torjuntavuorossa, joten Ässillä on yksi haaste enemmän illan derbyssä.

KalPa vs TPS

Ottelu on jo lähtökohdiltaan mielenkiintoinen, sillä kotijoukkue KalPa ei ole tietyn epidemian takia pelannut puoleentoista viikkoon. Toki kyseinen aika ei ole tavattoman pitkä, mutta se voi näkyä ottelun alussa ylilatautuneena. KalPa lähtee tauostaan huolimatta otteluun suosikkina, sillä se on hävinnyt viidestä pelaamastaan pelistä vain yhden. Kuopiolaisten kolmen viime pelin maaliero on 13-2, joten se kertoo omaa kieltään joukkueen nykykunnosta. KalPan pelaajista esiin pitää nostaa hyökkääjä Aleksi Klemetti, joka on pelannut alkukauden yli piste per peli keskiarvolla tehden viiteen otteluun tehot 2+4.

Embed from Getty Images

Vierailija TPS saapuu Kuopioon voittopeli alla, kun se kaatoi lauantaina JYP:n kotona voittolaukausten jälkeen maalein 2-1. Sarjassa joukkue on vasta yhdentenätoista, mutta tasaisuuden vuoksi joukkueella on eroa esimerkiksi neljäntenä olevaan HIFK;n vain kaksi pistettä. TPS:n on saanut pelata alkukaudesta paljon kotona eikä joukkue ole pelannut vieraissa kuin vasta kolmesti. Hyökkäyspäässä joukkueella on leveyttä, mutta silti esiin pitää nostaa uudesti syntynyt Lauri Korpikoski, joka on tehnyt alkukaudesta tasaisen varmasti pisteitä, sillä kahdeksassa pelatussa ottelussa mies on jäänyt vain kahdesti pisteittä. Alkukauden tehot ovat miehellä ihan mukavat 2+5. 

https://twitter.com/HCTPS/status/1321044504523268096

KooKoo vs Lukko

Kouvolassa on tänään edessä jännittävä kamppailu, kun viime kaudella loistanut ja tähän iltaan kahden ottelun voittoputkessa lähtevä KooKoo haastaa hurjan alkukauden pelanneen Lukon. Kotijoukkueen hyökkäyspeli on ollut alkukaudesta suhteellisen heikkoa, mutta toki sekin parani viikonloppuna, kun joukkue teki Jukureita vastaan kahdessa pelissä kahdeksan maalia. Puolustuspelaaminen on sitä vastoin ollut yksi joukkueen kulmakivistä, sillä se on päästänyt viidenneksi vähiten maaleja koko sarjassa. Joukkueen paras pistemies on Kasper Björkqvist, joka pelasi kauden alussa tekemällä kuudessa peräkkäisessä pelissä vähintään pisteen, mutta viime ottelussa tuli ensimmäinen pisteetön  ilta, mutta siitä huolimatta alkukauden tehot 4+4 lupaa hyvää jatkoa ajatellen. Esiin pitää nostaa myös täksi kaudeksi KooKoon riveihin tullut Ahti Oksanen, joka teki viime viikonlopun kahdessa ottelussa yhteensä neljä maalia.

Embed from Getty Images

Lukon kova materiaalia tiedettiin jo ennen kauden alkua ja joukkuetta veikattiin myös runkosarjan kärkikahinoihin, mutta siitä huolimatta joukkueen alku on ollut yli odotusten. Lukko lähtee illan kamppailuun kuuden ottelun voittoputkessa ja varsinkin lauantainen esitys Satakunnan derbyssä Ässiä vastaan oli suorastaan mykistävä, sillä joukkue löi Ässät Porin lauantai-illassa peräti maalein 6-1. Joukkueen paras pistemies on Eetu Koivistoinen, joka on pistepörssin toisena tehoin 6+4. Suurimman huomion on vienyt NHL:stä Raumalle tullut Aleksi Saarela, joka on tehnyt alkukaudesta maali per peli keskiarvolla, sillä kahdeksaan peliin on syntynyt kahdeksan maalia. Lisäksi täytyy antaa erityismaininta Lukon alivoimapelaamiselle, joka on ollut Pekka Virran alaisuudessa lähes kaudesta toiseen hyvää, mutta joukkueen alivoimaprosentti kahdeksan pelin jälkeen on edelleen täydet sata.

Embed from Getty Images

 

JYP vs Ilves

JYP:n viime viikko meni valmentaja rulettia pyörittäessä, kun seura lomautti päävalmentaja Pekka Tirkkosen vuoden loppuun asti ja tilalle tuli Jukka Varmanen. Miehen alaisuudessa joukkue on pelannut kaksi ottelua, joista on tullut voitto ja tappio, mutta kuitenkin yhteensä neljä pistettä, joka on varsin ok tulos. Tänään joukkue joutuu kunnon testiin, kun vieraaksi saapuu runkosarjan kakkosena oleva Ilves. 

https://twitter.com/JYPJyvaskyla/status/1321047044044324864

Joukkueen puolustuspelaaminen on ollut huomattavasti parempaa kuin hyökkäyspeli jo ihan pelkästään tilastojen valossa. Joukkueen hyökkäystehoihin on vaikuttanut paljon umpisurkea ylivoima, joka on koko sarjan huonointa vain neljä prosenttista. Joukkue on pelannut lähes 50 minuuttia ylivoimaa ja tehnyt vain yhden maalin ja samana aikana joukkue on laskenut omiin kaksi alivoimamaalia. 

JYP:n pelaajat ovat tehneet suhteellisen tasaisesti pisteitä, mutta esiin pitää nostaa jo viime kaudella hyvin pelannut Miska Siikonen, joka on tehnyt alkukauteen tehot 3+3 ja on noilla tehoilla hän joukkueensa paras pistemies.

Ilves on pelannut odotusten mukaisesti hyvän alkukauden, mutta viime kierroksille on sattunut muutamia heikkoja pelejä varsinkin kotikaukalossa. Viime pelissä joukkue taipui kahden hyvän voittopelin jälkeen Sportille maalein 2-4. Vieraissa Ilves on esiintynyt todella hyvin, sillä se on hävinnyt neljästä reissupelistään vain yhden. Kahden edellisen vieraspelin maaliero 8-2 puhuu omaa kieltään joukkueen tehokkuudesta. Maaleja joukkueesta on selvästi eniten tehnyt Arttu Ruotsalainen, joka on tehnyt jo seitsemän maalia. Ilveksen paras pistemies on NHL-joukkue Calgarysta tullut puolustaja Juuso Välimäki, joka on tehnyt yhdeksään pelin tehot 2+8.

Embed from Getty Images

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.