SM-liigassa pelataan neljän ottelun kierros, lue illan kamppailuiden ennakot

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään neljän ottelun kierros. Raumalla kotijoukkue Lukko saa vieraakseen JYP:n. Molemmat joukkueet ovat sarjan häntäpäässä, mutta Lukon heikko sijoitus selittyy pitkälti sillä, että joukkue on pelannut yksi tai jopa kaksi ottelua muita vähemmän, joten esimerkiksi yhdellä voitolla se voi nousta todella monta sijaa ylöspäin. JYP puolestaan kaipaisi kipeästi pisteitä, sillä joukkue on tällä hetkellä jo neljän ottelun tappioputkessa. Toki joukkue on tuona aikana ottanut kahdesta pelissä pisteitä ja pelannut monessa ottelussa ihan hyvin, mutta pidemmän päälle tappiot käyvät syömään itseluottamusta vaikka pisteitä sieltä täältä tulisikin.

Embed from Getty Images

Tampereella puolestaan heikosti kautensa aloittanut Ilves saa vieraakseen KalPan. Ilvestä povattiin ennen kauden alkua jo lähes varmaksi top kuusi joukkueeksi, mutta ensimmäisissä otteluissa joukkue on silti ollut enemmän tai vähemmän yössä. Ilves on tällä hetkellä sarjassa ainoa joukkue, joka on vielä saanut pisteitä. Ilveksen pelaaminen on ollut paikka paikoin ihan hyvää, mutta ehjää kuusikymppistä ei vielä tullut.  Voitto olisi joukkueelle enemmän kuin tervetullut, sillä jos tämän iltaisesta pelistä ei tule voittoa niin tilanne vaikeutuu entisestään, koska seuraavaksi joukkue kohtaa vieraissa Kärpät. Ottelun kokoonpanoja ei ole vielä julkaistu, mutta näillä näkymin Ilves saa hyökkäyspäähän kaivatun vahvistuksen, kun joukkueen viime kauden paras pistemies Arttu Ruotsalainen saapui Buffalon NHL-leiriltä takaisin Tampereelle. 

KalPa puolestaan on pelannut ennen tätä iltaaa neljä ottelua, joista se on voittanut kaksi ja hävinnyt kaksi. Viime viikolla se kaatoi kotikentällä makeasti JYP:n maalein 5-2, mutta lauantaina se joutui taipumaan vieraissa KooKoo:lle jalkapallolukemin 1-0. Joukkueen ykköskenttä on nostanut viime otteluissa tasoaan ja erityisesti Kuopioon palanneen Janne Keräsen maalit ovat joukkueen menestyksen kannalta tärkeitä. Nuori Aleksi Klemetti on saanut alkukaudesta hyvin vastuuta ja nuorukainen onkin ottanut haasteen hyvin vastaan saalistaen neljässä ottelussa tehopisteet 2+1.

Embed from Getty Images

Lappeenrannassa SaiPa isännöi Lahden Pelicansia. Joukkueet ovat vuosien saatossa pelanneet tasaisia otteluita ja tämän iltainen kamppailu tuskin tekee poikkeusta. Viime kauden kuudesta kohtaamisesta Pelicans voitti neljä ja SaiPa puolestaan kaksi ottelua.

SaiPa on ollut vieraspeleissä varsin heikko, mutta kotona peli on luistanut viimevuotiseen tapaan todella hyvin ja joukkue on voittanut molemmat tämän kauden kotiottelut. SaiPa kärsii tällä hetkellä pahoista loukkaantumisista ja moni tärkeä 2-3 ketjun hyökkääjä on tällä hetkellä sivussa. Onneksi SaiPa saa tämän iltaiseen otteluun lisää hyökkäyspään taitoa, kun joukkueeseen pätkäsopimuksella hankittu Tuomas Kiiskinen tekee ensiesiintymisen keltamustien riveissä.

Embed from Getty Images

Pelicans puolestaan on aloittanut kautensa odotetun vahvasti ja joukkue on voittanut neljästä pelistään kolme eikä ole jäänyt vielä kertaakaan ilman pisteitä. Pitää kuitenkin muistaa, että joukkue on saanut pelata neljästä ottelustaan kolme kotona, joten Pelicansin todellisesta tasosta on vielä vaikea sanoa. Avainpelaajista hyökkääjä Juhamatti Aaltonen on aloittanut todella pirteästi tehden neljään otteluun kolme maalia. Silti positiivisin yllättäjä on ollut unkarilainen Janos Hari, joka tehnyt jo tehot 0+5 ja mies pitääkin päässään joukkueen kultaistakypärää.

Kierroksen neljännessä ottelussa KooKoo saa vieraakseen TPS:n. KooKoon otteet ovat ailahdelleet alkukaudesta todella paljon ja erityisesti puolustuspelaaminen on tuottanut joukkueelle aika-ajoin todella paljon päänvaivaa. Sportia vastaan joukkue sukelsi todella pahasti häviten kamppailun rumin lukemin 7-2. Kotona KooKoo on esiintynyt varsin pirteästi ja edellisessä ottelussa se onnistui kaatamaan KalPan Trevor Mingolan maalilla lukemin 1-0.

Embed from Getty Images

TPS on pelannut tällä kaudella vasta kolme ottelua, joista se on onnistunut saalistamaan neljä pistettä. Vieraissa joukkue on onnistunut pelaamaan tylyä ja tehokasta lätkää, joka on myös tuottanut tulosta. Tampereelle se onnistui kaatamaan Ilveksen maalein 4-2 ja myös Pelicansia vastaan joukkue pelasi kohtalaisen hyvin vaikka se joutuikin lopulta taipumaan jatkoajan jälkeen maalein 3-2. Viime kauden lähes kokonaan sivussa ollut Lauri Korpikoski on aloittanut kauden pirteästi ja mies on saalistanut kolmessa pelissä jo tehot 2+3. Myös joukkueeseen hankittu ruotsalaishyökkääjä Anton Holm on aloittanut kautensa tehokkaasti keräämällä tehopisteet 1+3. Mikäli TPS:n kärkipelaajat ovat tänään tehokkaalla pelipäällä ja koko joukkue pystyy pelaamaan laadukkaasti kentän molempiin suuntiin voi turkulaisilta odottaa pisteitä myös tänään.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.