SM-liiga – Ville Peltosesta HIFK:n ensi kauden päävalmentaja

Liiga Kiekko SMLiiga

Iltalehti tietää kertoa verkkosivuillaan, että se on saanut sisäpiirilähteiltään vahvistuksen, että Leijona-legenda Ville Peltonen on HIFK:n uusi päävalmentaja ensi kaudesta lähtien. Joukkuetta luotsaa tällä hetkellä Jarno Pikkarainen, joka saa näin ollen saa väistyä Peltosen tieltä. Pikkarainen hyppäsi HIFK:n päävalmentajan paikalle alkuvuodesta 2019, kun silloinen päävalmentaja Ari-Pekka Selin sai potkut.

Embed from Getty Images

Peltosen tulo HIFK:n peräsimeen ei ole kovin suuri yllätys ja siitä on pienissä piireissä puhuttu jo jonkin aikaa, sillä mies on ollut vapailla markkinoilla aina helmikuusta 2020 lähtien, jolloin mies sai potkut Sveitsin-liigassa pelaavasta HC Lausannesta. Peltonen teki Sveitsissä hyvää työtä eikä sitä käy kiistäminen, mutta pitää silti muistaa, että Lausannen valmentaminen oli Peltoselle miehen valmentajauran ensimmäinen päävalmentajan pesti, joten kovaan ja suhteellisen tuuliseen pestiin on herra astumassa.

 

Päävalmentajan pestit kiven alla SM-liigassa

Päävalmentajan paikat ovat ensi kaudeksi SM-liigassa kiven alla, sillä tiettävästi vain Mikkelin Jukurit ei ole vielä päättänyt ensi kauden päävalmentajaa. Seura kertoi kuitenkin jo aiemmin tammikuussa, että nykyinen päävalmentaja Marko Kauppinen ei jatka tehtävässään. Ei olisi iso yllätys jos tällä hetkellä JYP:stä lomautettuna oleva Pekka Tirkkonen nähtäisiin ensi kaudella joukkueen puikoissa.

Iltalehti kertoi verkkosivuillaan myös muutamien seurojen ensi kauden päävalmentaja kuvioista, joita on tosin ollut esillä jo aiemmin. Lukossa hyvää työtä usean kauden ajan tehnyt Pekka Virta on siirtymässä ensi kaudeksi SaiPaan. Sitä vastoin KooKoo:ssa loistavaa työtä viimeiset puolitoista kautta tehnyt Jussi Ahokas siirtyy Turkuun ja TPS:n penkin taakse. Ahokkaan tilalle KooKoohon on siirtymässä Saksassa valmentava Olli Salo, joka on tehnyt SM-liigassa jo aikaisemmin hyvää työtä apuvalmentajan tehtävissä ja olihan mies pienen pätkän HPK::n päävalmentajana kaudella 2015-2016, kun Pasi Arvonen sai seurasta potkut.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.