SM-liiga – SaiPa saa vieraakseen HIFK:n, lue ottelun ennakko

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään lähes täysi kuuden ottelun kierros. Mitään varsinaista kärkikamppailua illan ottelut eivät sisällä, mutta esimerkiksi suorasta pudotuspelipaikasta ja kotiedusta käydään vielä kovaa kamppailua. Geen ennakossa suunnataan Lappeenrantaan, jossa kotijoukkue SaiPa saa vieraakseen HIFK:n, joka käy totista taistelua suorasta pudotuspelipaikasta.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

SaiPa

SaiPa pudotuspeli-haaveet ovat käytännössä menneet, mutta joukkueella on loppukaudesta jos ei muuta niin ainakin kiusaajan rooli. Viime aikoina SaiPa onkin parantanut otteitaan ja neljästä edellistä kamppailusta joukkue on voittanut kolme. Lauantaina se kukisti värikkäiden vaiheiden jälkeen KalPan  maalein 5-4.

Embed from Getty Images

SaiPa menetti siirtorajalla muutamia tärkeitä palasia ja erityisesti puolustaja Robin Salon lähtö SHL:ään heikensi joukkueen puolustusta merkittävästi ja varsinkin pakiston kiekollinen rooli lepää nyt pitkälti Veeti Vainion harteilla. 

Maalivahtipeli on ollut SaiPalla yksi iso murheenkryyni koko kauden, mutta tämän vuoden puolella Niclas Westerholm on kuitenkin parantanut roimasti otteitaan ja nuorukainen onkin ottanut selkeästi ykkösvahdin paikan itselleen. Varsinkin nyt, kun joukkue pääsee pelaamaan ilman paineita on myös Westerholmilta lupa odottaa hyviä otteita tolppien välissä.

Hyökkäyspäässä tehot lepäävät pitkälti ykkösketjun varassa ja erityisesti uusi kanadalaispelaaja Justin Shugg on ollut todella pirteä, vaikka miehen panos ei aina tehopisteiden muodossa näykkään. Zaborsky-Shugg kaksikolta on voi odottaa juonikkuutta myös tänään ja mitä enemmän kaksikko on pelannut yhdessä sitä paremmalta pelaaminen on jäällä näyttänyt.

Embed from Getty Images

 

HIFK

HIFK:n kausi on ollut kokonaisuudessaan vaihteleva, mutta mitä pidemmälle kausi on edennyt sen paremmin joukkue on suorittanut. Erityisesti tämän vuoden puolella joukkue on suorittanut todella hyvin kaukalossa ja kolmestatoista viime pelistä se on voittanut peräti yhdeksän, joten joukkueen käyrä kevättä kohden on vahvasti ylöspäin.

Vieraspelaaminen on HIFK:lla ollut hyvää koko kauden ja joukkueella on alla ennen tätä ilta neljä peräkkäistä vierasvoittoa. Koko kauden aikana HIFK on jäänyt vain neljää kertaa ilman pisteitä ja viime viikolla se haki kovan päänahan, kun se kukisti Raksilassa Kärpät murskaavasti maalein 5-1. Pelaajista esiin pitää nostaa ruotsalaishyökkääjä Sebastian Dyk, joka on tehnyt helmikuun kuudessa ottelussa tehot 3+5. Lisäksi hyvästä kokonaisvaltaisesta pelaamisestaan tunnettu Otto Paajanen on tehnyt hyvin myös tehoja ja miehellä on hyvä sauma tehdä uransa piste-ennätys.

Embed from Getty Images

Ailahtelevuus on asia, joka HIFK:n saatava kuriin runkosarjan lopussa. Vaikka joukkue suorittaa jäällä välillä kuin unelma niin liian usein hyvää peliä seuraa todella heikko esitys. Hyvä esimerkki on viime viikon kaksi Kärppä-ottelua, joissa joukkue haki ensiksi hienon vierasvoiton, mutta heti perään lauantaina tuli syvä kyykky ja Kärpät haki puolestaan 4-1 vierasvoiton Helsingistä. Samanlaisia otteita on nähty tässä kuussa muitakin, sillä kuun alussa HIFK haki loistavan voiton Hämeenlinnasta ja heti seuraavassa pelissä joukkue hävisi kotikaukalossa TPS:lle varsin heikolla esityksellä. Juuri kotipelaamiseen on saatava lisää petrausta pudotuspelejä ajatellen, mutta joukkueen onneksi tämän illan ottelu pelataan kuitenkin vieraissa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.