19-vuotias norjalaissensaatio myllytti PSG:tä Mestareiden liigassa

Borussia Dortmund ja PSG kohtasivat tiistai-illan Mestareiden liiga-kierroksella. Joukkueet pelasivat maalittoman ensimmäisen puoliajan mutta toisella puoliskolla nähtiin nuori norjalaismyrsky.

Toisella puoliajalla norjalainen ihmelapsi Erling Braut Håland teki tuhojaan PSG:n maalinedustalla ja siirsi Dortmundin 1–0 johtoon ottelun 69:nnellä minuutilla. Hänestä tuli samalla ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt Mestareiden liigassa maalin kahdelle eri seuralle saman kauden aikana. Håland siirtyi tammikuun siirtoikkunassa RB Salzburgista Dortmundiin.

PSG nousi 1–1:een, kun Kylian Mbappe teki pystyjuoksun ja keskitti tarkasti maalin eteen Neymarille, joka ei erehtynyt 75. minuutilla.

Pariisilaisjoukkueen iloa kesti vain vaivaiset pari minuuttia. Dortmundin Giovanni Reyna teki esityön Hålandille, joka laukoi tarkan ja kovan kaukovedon vastustamattomasti PSG:n ylänurkkaan. Hålandin illan toinen osuma ja kuluvan UCL-kauden 10:s maali sinetöi Dortmundille 2–1-kotivoiton.

Håland, 19, pelaa uskomatonta kautta. Hän on tehnyt kuluvalla kaudella kaikkiaan 37 maalia ja kuusi hattutemppua. Dortmundissa hän on pelannut nyt seitsemän ottelua ja viimeistellyt niissä 11 maalia.