SM-liiga – SaiPa saa vieraakseen HIFK:n, lue illan kamppailun ennakko

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään kuuden ottelun kierros. Yksi kierroksen mielenkiintoisimmista koitoksista pelataan Lappeenrannassa, jossa kotijoukkue SaiPa saa vieraakseen Helsingin IFK:n, joten tunnelmaa ei luulisi Kisapuiston keskiviikkoillasta puuttuvan. Viime kaudella keskinäisiä otteluita hallitsi HIFK, joka nappasi neljästä kohtaamisesta kolme voittoa.

Embed from Getty Images

Ennakkoasetelmat illan otteluun

SaiPa

SaiPa kärsi viime lauantaina kotona tappion sarjakärki Tapparalle maalein 4-1, mutta tappiosta huolimatta joukkue esiintyi ottelussa varsin mallikkaasti. SaiPa on parantanut viime kierroksilla roimasti otteitaan ja neljästä viime pelistä joukkue se on voittanut kolme ja esimerkiksi viime perjantaina se haki kypsän esityksen jälkeen pisteet Pelicansin vieraana maalein 3-0.

Joukkueen parantuneisiin otteisiin on pitkälti ollut syynä koko viisikon parantunut puolustuspelaaminen, jonka lisäksi erikoistilannepelaaminen sekä yli- että varsinkin alivoiman osalta on mennyt aimo harppauksia eteenpäin.

Embed from Getty Images

SaiPalla on myös terveystilanne pitkästä aikaa todella hyvä ja joukkue pääsee käytännössä parhaalla mahdollisella kokoonpanolla illan koitokseen. Mielenkiinnolla pitää seurata viime viikolla takaisin joukkueen vahvuuteen palanneen Emil Oksasen otteita. Nuorukaisella on todella paljon potentiaalia erityisesti hyökkäyssuuntaan, mutta loukkaantumiset ovat kiusanneet nuorta pelaajaa sekä viime, että tällä kaudella, joten toivoa sopii, että Oksanen saisi pelata nyt pidemmän pätkän terveenä.

Maalivahtitilanne on myös joukkueessa mielenkiintoinen, sillä kakkosmaalivahtina kauteen lähtenyt Karolus Kaarlehto on haastanut hyvin Niclas Westerholmin. Vieraspelissä Pelicansia vastaan Kaarlehto oli käytännössä isoin tekijä, että voitto tarttui SaiPan matkaan.

HIFK

HIFK:n alkukausi on ollut hankala ja joukkue on tällä hetkellä sarjassa sijalla kymmenen, mutta se on pelannut yhdestä kahteen ottelua muita joukkueita vähemmän. Viime viikolla HIFK pelasi tuloksellisesti todella hyvin ja nappasi kolmesta ottelusta kolme voittoa. Erityisesti jatkoaikavoitto Kärpistä antoi joukkueelle uskoa, että pelillisesti se on oikealla tiellä. Edellisessä pelissä joukkue haki kypsän ja karhean esityksen jälkeen maukkaan 3-1 vierasvoiton Ässistä, joten ilmapiiri ja itseluottamus joukkueen sisällä on varmasti kohdillaan.

Embed from Getty Images

HIFK:n parantuneisiin otteisiin yksi iso tekijä on ollut, että viikkojen rytmit ovat alkaneet pikkuhiljaa löytyä eikä joukkueen hyökkäysalueen pelaaminen mene enää pelkästään kulmissa pyörimiseen. Myös joukkueen tärkeät avainpelaajat ovat alkaneet tehdä tulosta ja esimerkiksi Teemu Turunen teki kahteen edelliseen kamppailuun hurjat tehot 1+4. Lisäksi myös ruotsalaishyökkääjä Sebastian Dyk oli viime viikolla pelipäällä tehden kolmessa pelissä kolme maalia.

Vaikka viime viikko oli joukkueelta hyvä niin hyökkäyspelaaminen kaipaa tehoja myös jatkossa, sillä joukkue on tehnyt sarjassa toiseksi vähiten maaleja (26) ja vain Ässät on tehnyt helsinkiläisiä vähemmän.

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.