SM-liiga – Risto Dufva Vaasan Sportin päävalmentajaksi

SM-liigassa pelaava Vaasan Sport on vapauttanut joukkueen päävalmentajana toimineen  Ari-Pekka Pajuluoman tehtävistään. Seura palkkasi uudeksi päävalmentajaksi kokeneen ja kaiken nähneen Risto Dufvan, jonka meriittilistalla on muun muassa Suomen mestaruus JYP:n peräsimessä vuonna 2009. JYP:n lisäksi Dufva on toiminut päävalmentajana SM-liigassa Tapparassa, Lukossa sekä Jukureissa. Viime kaudella Dufva teki pikavisiitin JYP:n päävalmentajana ja saikin sitä sitä ennen heikosti suorittaneen joukkueen nostettua pudotuspeleihin, mutta isompi menestys jäi kuitenkin saavuttamatta. Tämän kauden alun mies toimi Puolassa Katowice päävalmentajan, jossa mies jätti tehtävänsä tällä viikolla ja siirtyi nyt takaisin Suomeen ja Vaasaan.Sportin persimeen

Kuva: Vaasan Sport

Sportin valmentajan vaihdos ei tullut mitenkään yllätyksenä, sillä erinomaista työtä joukkueen peräsimessä viime kaudella tehnyt Pajuluoma ei saanut vaasalaisryhmää tällä kaudella missään vaiheessa lentoon ja joukkue on ollut käytännössä koko kauden sarjan hännillä. Sport on tällä hetkellä sarjassa viimeisenä ja se on kerännyt 22 ottelusta vain 15 pistettä ja eroa esimerkiksi viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävään Pelicansiin on jo 13 pistettä, joten uudella luotsilla Dufvalla on iso savotta tehtävänä, jotta vaasalaiset nousevat mukaan taisteluun viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Risto Dufva kertoi seuran tiedotteessa mikä haaste häntä tulee odottamaan, mutta mies on enemmän kuin valmis siihen tarttumaan.

–  Olen täysin tietoinen haasteesta mikä odottaa ja olen valmis siihen tarttumaan. Jääkiekossa pelataan kahta eri peliä, lyhyttä ja pitkää. Sportin haasteet liittyvät molempiin ja ensimmäinen fokus on lähipelissä eli keskitymme lähiviikkojen toimintaan. Tilanne on se, että nyt on niin kiire ettei saa juosta. Pitkän pelin osalta haluan antaa kokemukseni ja osaamiseni käyttöön, jossa selvitetään miten tähän tilanteeseen on tultu ja miten laivan suunta käännetään sanoi kokenut Dufva seuran verkkosivuilla.

Embed from Getty Images

Vaasan Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä puolestaan sanoi, että seura lähti hakemaan suunnanmuutosta vaikean alkukauden jälkeen. Tehdyn muutoksen myötä lähdetään parantamaan peliä ja asemia jäljellä olevan 38 runkosarjaottelun aikana.

 – Harjoituskauden aikana kaikki näytti vielä erittäin hyvältä, mutta sen jälkeen tilanne lähti väärään suuntaan ja sitä kautta paineet ovat kasvaneet peli peliltä ja tulos on ollut huono. Pitää myös tässä tilanteessa muistaa, ettei tämä ole yhden asian eikä yhden miehen epäonnistuminen vaan kaikilla meillä on tässä peiliin katsomisen paikka ja paljon parannettavaa, toteaa Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä seuran julkaisemassa tiedotteessa.

Vaasalaisten tilanteesta tekee kuitenkin hivenen erikoisen se, että potkut saanut päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma jatkaa kuitenkin edelleen Sportin palveluksessa, mutta pitää kuitenkin nyt lomaa saadakseen etäisyyttä tapahtumiin.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.