SM-liiga pyörähtää tänään todenteolla käyntiin – Hakametsässä kohtaavat Ilves ja Tappara, lue illan ottelun ennakko

SM-liiga alkoi eilen yhdellä ottelulla, mutta tänään päästään todenteolla  vauhtiin, kun illan ohjelmassa on kuuden ottelun kierros. Illan ottelut tarjoavat runsaasti paikallispelejä muun muassa Kaakon derbyn SaiPan ja KooKoon välillä sekä satakunnan paikallispelin Ässät vs Lukko. Geen ennakossa käymme läpi ennakkoon mielenkiintoisimman paikallisväännön, kun Ilves ja Tappara kohtaavat Hakametsän perjantai-illassa. Viime kaudella keskinäiset ottelut olivat äärimmäisen tasaisia ja runkosarjassa voitot menivät tasan kolme-kolme. Kesän harjoituskaudella joukkueet kohtasivat kertaalleen Tampere Cupissa ja tuolloin Ilves suorastaan teurasti Tapparan maalein 7-2, mutta tähän iltaan lähdettäessä tuolla ottelulla ei ole juurikaan merkitystä.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Ilves

Ilves lähtee tulevaan kauteen hyvistä asetelmista ja joukkuetta on veikattu monissa ennakoissa, jopa neljän joukkoon, joten Karri Kiven pitää saada vihdoin myös tulosta aikaan. Tuleva kausi saattaa vihdoin olla myös se, jolloin joukkue nousee isoveli Tapparan todelliseksi haastajaksi. Ainakaan materiaalista joukkueen menestyminen ei tule jäämään kiinni.

Ilveksen pelaaminen toimi harjoituskaudella tuloksellisesti todella hyvin ja oli myös pelillisesti yllättävän valmiin näköistä. Joukkueen ylivoima toimi harjoituskauden aikana kohtuullisen hyvin ja mikä tärkeintä se tuotti myös tulosta. Erityisesti Jasse Ikonen oli ylivoimalla tehokas tehden kuudessa ottelussa neljä ylivoimamaalia. Vahvaa ylivoimapeliä joukkue tarvitsee myös tänään, koska varsinkin alkukaudesta pelejä ratkotaan paljon tehokkaalla ylivoimalla.

Embed from Getty Images

Ilveksen puolustus on huomattavasti viime kautta laadukkaampi ja materiaalin puolesta leveämpi. Lisäksi kiekollista taitoa löytyy enemmän, sillä kiekolliseen roolin hankittiin Kalle Maalahti ja nuori tulevaisuuden lupaus Lassi Thompson. Lisäksi, kun joukkueessa on ennestää Oskari Laaksonen pitäisi puolustuksesta löytyä tehoja, jolla Tappata on tänään kaadettavissa. Mielenkkintoista on myös seura Aleksi Elorinteen peliä, sillä mies kohtaa tänään entisen seuransa Tapparan ja vielä paikallisvastustaja Ilveksen riveissä

Hyökkäys on pitkälti samoissa kantimissa kuin viime kaudella, joten Ilvekseltä voi odottaa hyvin liikkuvaa ryhmää, joka pyrkii nopealla liikkeellä murtautumaan hyökkäysalueelle ja sitä kautta pääsemään laadukkaille maalipaikoille.Tutut nimet kantavat jälleen vastuuta pisteiden teossa kuten Teemu Lepaus, Eemeli Suomi ja Teemu Rautiainen. Mielenkiinnolla tulee seurata myös Antti Saarela ja Matias Maccellin otteita ja pääsevätkö nuoret heti näyttämään taitojaan ja kurittaako kirvesrintoja erityisesti Maccelli, joka iski edellisessä kohtaamisessa neljä maalia Tapparan verkkoon.

Embed from Getty Images

Maalivahtitilanne on joukkueella myös loistava, koska kaksikko Dostal -Kolppanen on ehkä kovin tandemi mitä SM-liigasta löytyy. Aloittaa maalilla tänään sitten kumpi hyvänsä ei Ilves tulee missään nimessä maalivahtipeliin kaatumaan vaan päinvastoin joukkue saa siitä ainakin ennakkoon pienoisen edun verrattuna Tapparaan.

 

Tappara

Tappara muuttui jonkin verran viime kaudesta ja eniten hyökkäyksen osalta, mutta se ei juuri seuraa hetkauttanut, sillä se sai hankittua tämän kauden joukkueeseen runsaasti lisää laatua. Kovin nimi oli yhden ulkomailta vietetyn kauden jälkeen takaisin SM-liigan palannut Charles Bertrand, jonka maalintekopotentiaali on huikea, sillä mies teki toissa kaudella Kärppien riveissä peräti 32 maalia, joten häneltä on helppo odottaa yli 20 maalin kautta. Hyökkäykseen saapui myös SaiPassa erinomaisesti pelannut Tyler Morley. Tämä kaksikko onkin tehnyt Tapparan ykkösketjussa kovaa tulosta. Lisäksi, kun ketjun laidassa pelaa kokenut Kristian Kuusela on joukkueella kasassa erinomainen ykkösnyrkki, joka pystyy ratkomaan otteluita ja tekemään tehoja niin tasakentin kuin ylivoimalla.

Embed from Getty Images

Lisäksi hyökkäystä vahvistettiin kookkaalla Olavi Vauhkosella, joka pystyy kokonsa lisäksi tekemään hyvin myös tehoja. Yksi mielenkiintoisimmista SM-liigan paluumuuttajista on Patrik Virta, joka siirtyi ehkä hieman yllättäen Tapparaan. Virralla on hyvät hyökkäyspään taidot, mutta vaikean viime kauden jälkeen itseluottamus voi olla hivenen hakusessa. Kokonaisuudessa Tapparalla on todella paljon taitoa ja maalintekovoimaa hyökkäyksessä, joten käytännössä jokaiselta hyökkäysketjulta voidaan odottaa tehoja

Puolustus ei ole Tapparalla juurikaan muuttunut ja vaikka muutamia lähtijöitä olikin pääsee joukkue hyvin pitkälti samalla koostumuksella alkavaan kauteen, joka on vain positiivinen asia. Uutena puolustajana joukkueeseen hankittiin SHL:stä saapuva ruotsalaispuolustaja Alexander Ytterell, joka tuo pakistoon ensisijaisesti oman pään osaamista ja täyttää lähtökohtaisesti Aleksi Elorinteen jättämän aukon.

Embed from Getty Images

Suurin kysymysmerkki on maalivahtipeli ja tämän päiväinen ottelu saattaa hyvinkin kulminoitua nimenomaan maalivahtien taisteluun, joten yhtään helppoa maalia ei ole varaa päästää aloittaa maalilla sitten Christian Heljanko tai Michael Garteig.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.