SM-liiga – Pelicans ja SaiPa kohtaavat tiukassa kellarikerroksen koitoksessa, lue jännittävän ottelun ennakko

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään viiden ottelun kierros. Varsinkin häntäpäässä pelataan pudotuspelipaikkojen kannalta mielenkiintoinen ottelu, kun toisilleen hyvin tutut Pelicans ja SaiPa kohtaavat toisensa Lahdessa. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa jo kolmesti ja noista otteluista kaksi on päättynyt SaiPan voittoon. Pelicans toki voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen Lappeenrannassa, mutta SaiPa on voittanut tämän jälkeen kaksi viimeisintä kertaalleen vieraissa ja kertaalleen kotona.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Pelicans

Pelicansin kausi on ollut kokonaisuudessaan vaikea, mutta viime aikoina on joukkueen pelaamisessa kuitenkin näkynyt valoa ja Pelicans on kuronut pikkuhiljaa eroa pudotuspeliviivaan pienemmäksi. Vaikka kaksi edellistä ottelua onkin päättynyt tappioon on Pelicans saalistanut kuudesta viime pelistä kolme voittoa. Erityisesti kotipelaaminen on joukkueella parantunut, sillä lahtelaiset ovat voittaneet neljästä edellisestä kotipelistä kolme.

Tämän iltainen kamppailu on lahtelaisille erittäin tärkeä pudotuspelihaaveiden kannalta, sillä joukkueen ero viimeiseen pudotuspelipaikkaan on ennen tätä iltaa viisi pistettä ja illan vastustaja SaiPaan neljä pistettä, joten voitto tulisi joukkueelle todella tarpeeseen.

Embed from Getty Images

Pelicansin puolustuspelaaminen on toiminut viime aikoina kohtalaisesti, mutta hyökkäyspelin kanssa joukkueelle riittää edelleen haasteita. Viimeisessä seitsemässä pelissä joukkue on pystynyt tekemään vain kaksi kertaa enemmän kuin kaksi maalia, joten maalipaikoissa joukkueen pitää olla terävämpi ja ennen kaikkea tylympi, jotta tulosta saadaan tasaisesti. Kärkihyökkääjistä Juhamatti Alltonen on pelannut tämän vuoden puolella terävästi ja mies on tehnyt viidessä kamppailussa tehot 3+2. Toki myös muilta hyökkääjiltä odotetaan maaleja ja esimerkiksi nuorisokaartin Jesse Ylöseltä odotetaan enemmän tehoja, sillä hän on tehnyt 12 viime pelissä vain kaksi maalia.

Ylivoimapeli on toiminut Pelicansilla viime aikoina hyvin ja kun katsotaan viiden viime pelin tilastoja on joukkueen ylivoima koko sarjan kolmanneksi parasta. Ylivoimapeliin on hyvä nojata myös tänään, sillä illan vastustaja SaiPan alivoimapelaaminen on ollut viime aikoina varsin heikkoa.

Embed from Getty Images

 

SaiPa

SaiPan alkukausi sujui kohtalaisen mukavasti, mutta viimeinen reilu kuukausi on ollut joukkueelta todella heikkoa tekemistä ja pelaaminen on illasta toiseen ollut varsin sekavaa. Viimeisestä kymmenestä pelistä SaiPa on voittanut vain kaksi, joten pisteet tulisivat joukkueelle enemmän kuin tarpeekseen. Edellisestä kamppailusta pelaajat saivat rutkasti lisää itseluottamusta, kun joukkue kaatoi kotona JYP:n maalein 3-2. Ottelu ei mitään varsinaisia hienouksia tarjonnut, mutta se oli pelaajilta ennen kaikkea työvoitto ja samaa duunia joukkue tarvitsee tänään myös Lahdessa, jotta pisteet lähtevät mukaan Lappeenrantaan.

Embed from Getty Images

Puolustuspelaaminen on ollut SaiPalle suuri murheenkryyni viime viikkona ja kuudessa viime pelissä omiin on mennyt käsittämättömät 24 maalia eli neljä maalia ottelua kohden. Toki osaa syy menee hurjalla loukkaantumissumalla, sillä joukkueen puolustuksesta puuttui pahimmillaan, jopa viidestä -kuuteen avainpuolustajaa. Edelliseen kamppailuun joukkue sai takaisin tärkeitä puolustuspään pelaajia ja esimerkiksi David Bernhardtin palaaminen pakistoon oli joukkueelle tärkeää. Lisäksi pätkäsopimuksilla joukkueeseen liittyneet puolustajat Ossi Ikonen ja Jimi Jalonen on suoriutuneet varsin mallikkaasti ja molemmat pelaajat ottivat JYP -voitossa isoa roolia myös tehojen muodossa. Varsinkin Ikonen on tuonut joukkueen takalinjoille kiekollista osaamista ja mies on saalistanut viidessä ottelussa tehot 0+3.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.