SM-liiga – Kovavireinen HIFK saa vieraakseen HPK:n, lue mielenkiintoisen ottelun ennakko

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään tiivis kuuden ottelun kierros. Illan mielenkiintoisin ottelu pelataan Helsingissä, jossa hyvässä vireessä viime aikoina ollut sarjanelonen HIFK saa vieraakseen HPK:n. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja molemmat ovat voittaneet toisensa kertaalleen vieraissa.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

HIFK

HIFK on parantanut viime aikoina otteitaan selvästi ja joukkue on noussut sarjassa jo neljänneksi. Viime viikonvaihde oli hyvä osoitus joukkueen potentiaalista, sillä HIFK onnistui kukistamaan peräkkäisinä päivinä niin Kärpät kuin Tapparan. Toisaalta joukkueen pelaamisessa näkyy myös ajoittain ailahtelua, josta hyvänä esimerkkinä viime keskiviikkona kärsitty kotitappio Mikkelin Jukureille.

Kuva: Tomi Natri

HIFK on ollut viime aikoina todella vahva ja erityisesti puolustuspelaaminen kerää kiitosta. Joukkue päästi viime v-lopun kahdessa ottelussa Kärppiä ja Tapparaa vastaan vain yhden maalin, joten joukkueessa on menty tuolla osa-alueella isosti eteenpäin. Maalinsuulla Frans Tuohimaa on parantanut myös otteitaan ja mies on pystynyt auttamaan joukkuetta vaikeilla hetkillä. Tuohimaan tilastot marraskuulta ovat tolle kovat, sillä kuuden pelaamansa ottelun  torjuntaprosentti on lähes 95,00 ja päästettyjen maalien keskiarvo niissä on vain 1,33 maalia ottelua kohden.

HIFK on vahvistanut myös hyökkäysosastoaan viime aikoina ja eilen joukkue tiedotti tehneensä sopimuksen viime kaudella Kärpissä loistaneen Ville Leskisen kanssa. Leskinen tuo todella paljon lisää ulottuvuutta joukkueen hyökkäyspeliin ja erityisesti ylivoimalla miehestä tulee olemaan paljon apua. Jo aikaisemmin HIFK:n hankittu Michael Keränen on päässyt koko ajan paremmin sisään ja mies viimeisteli lauantain Tappara ottelussa kaksi tärkeää maalia. Mielenkiintoista onkin tänään nähdä missä ketjussa Leskinen mahdollisesti pelaa ja aloittaako esimerkiksi Keränen miehen ketjukaverina.

Embed from Getty Images

 

HPK

HPK lähtee tähän iltaan kahden peräkkäisen voiton saattelemana, kun hämeenlinnalaiset onnistuivat viime viikonvaihteen back to back peleissä kukistamaan kahdesti Pelicansin. Varsinkin kotipelissä HPK:lla oli mahdollisuus tehdä huomattavasti enemmän maaleja eikä lukemat kerro aivan koko totuutta pelistä. Toisaalta perjantainen 6-1 vierasvoitto taas puolestaan ehkä hieman mairittelee Kerhoa, mutta kokonaisuudessaan joukkue pääsee hyvässä tilanteessa illan kamppailuun. Lisäksi HPK on ollut vierasjäällä todella kovassa iskussa, sillä kuudesta edellisestä reissupelistä se on onnistunut voittamaan peräti viisi.

HPK on pelannut viime aikoina varsin vahvasti niin puolustus kuin hyökkäyssuuntaan. Marraskuussa joukkue on pelannut tuloksellisesti todella vahvasti ja kymmenestä pelistä se on onnistunut voittamaan peräti seitsemän. Toki joukkoon mahtuu muutamia totaalisia ohipelejä kuten KooKoo ja Lukkoa vastaan, mutta kokonaisuudessa joukkue on suoriutunut hyvin. HPK on saanut hyökkäykseen myös leveyttä ja esimerkiksi 25-vuotias Joona Monto on noussut hyvillä esityksillä joukkueen kokoonpanoon. Monto on pystynyt tekemään hyökkäyksessä myös tulosta, josta osoituksena neljään viime peliin tehdyt tehot 2+2. 

Kuva: HPK

Maalivahtipeli tulee olemaan illan kamppailussa jälleen suuressa roolissa ja mikäli HPK haluaa Helsingistä pisteitä mukaansa tarvitsee se luotettavaa maalivahtiapeliä. Kerhon maalilla aloittaa tänään Rasmus Rejola, joten mielenkiintoista nähdä vähällä peliajalle jäänyt maalivahti suoriutuu illan ottelussa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.