SM-liiga – KooKoo saapuu hyytävän kylmään Lappeenrantaan, jossa pelataan kauden toinen Kaakon Derby – Lue ottelun ennakko

Liiga Kiekko SMLiiga

SaiPa ja KooKoo kohtaavat kauden toisessa Kaakon Derbyssä. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen marraskuun lopussa ja tuolloin SaiPa kävi yllättäen ryöstämässä pisteet Kouvolasta maalein 3-1, joten KooKoo tulee tänään Kisapuistoon varmasti todella sisuuntuneena.

Ennakkoasetelmat illan kamppailuun

SaiPa

SaiPan pelaaminen on ollut viime aikoina yhtä sekaisin kuin Haminan kaupunki. Joukkue on voittanut kahdeksasta viime ottelusta vain yhden ja näin ollen pudotuspeliviiva on uhkaavasti karkaamassa joukkueen käsistä. Ero kymmenentenä olevaan Vaasan Sportiin on jo kahdeksan pistettä. 

SaiPan suurin ongelma on viime aikoina ollut maalinteko. Joukkue on useassa ottelussa jäänyt yhteen maalin ja vaikka maalivahti pelaisi miten upeasti tahansa ei pitkässä juoksussa voittoja juurikaan tule. Päävalmentaja Ville Hämäläinen onkin sekoittanut joukkueen ketjuja oikein urakalla, joten mielenkiintoista nähdä miten joukkueen peli toimii illan ottelussa.  Esimerkiksi joukkueen ykköstähdet Tomas Zaborsky ja Jarno Koskiranta pelaavat pitkästä aikaa samassa ketjussa. Kaksikon kolmantena lenkkinä häärii nuori Veikko Loimaranta, joka onkin pelaamassa todellista läpimurto kautta SM-liigassa.  Mielenkiintoista on myös seurata maajoukkueeseen hiljattain valittua Santeri Virtasta, joka pelaa tänään yllättäen sentterinä. Laitureina pelaavat kokenut Elmeri Kaksojen sekä maalinteon kanssa alkukaudesta tuskaillut Joni Nikko.

Embed from Getty Images

Puolustus on sitä vastoin pysynyt suhteellisen samana. Kiekollista taitoa joukkue tarvitsisi puolustukseen lisää, mutta onneksi ruotsalaispuolustaja David Bernhardt on viime aikoina tukenut hyvin hyökkäyksiä. Lisäksi Joel Olkkonen on aika ajoin väläytellyt kiekollista osaamistaan. SaiPaan hiljattain liittynyt 18-vuotias Christoffer Sedoff on pelannut tappioista huolimatta suhteellisen hyvin ja valmennus onkin antanut nuorukaiselle  hyvin vastuuta. Edellisessä Jukurit ottelussa Sedoff sai peliaikaa peräti 22 minuuttia. Tänään nuorukainen  pääsee pelaamaan ykkösparissa Bernhardtin kanssa, joten näinköhän nuorukainen saisi avattua pistetilinsä SaiPassa ja ylipäätään koko SM-Liigassa. SaiPan maalilla pelaa tuttuun tapaan Niclas Westerholm, joka on ottanut ykkösmaalivahdin tontin itselleen. Westerholm on pelannut SaiPan maalilla suhteellisen hyvin vaikka joukkue onkin kontannut lähes illasta toiseen.

Embed from Getty Images

 

KooKoo

KooKoo saapuu Lappeenrantaan hurjassa lentokelissä, sillä joukkueella on ennen tätä iltaa peräti kahdeksan ottelun voittoputki. Hyvään vireen ansiosta  KooKoo on noussut sarkassa jo kolmanneksi. Joukkueen puolustus on pelannut viime pelit todella hyvin. Viidessä edellisessä kamppailussa vastustaja ei ole saanut yhtä maalia enempää, joten tuolla tilastolla tulee voittoja tasaiseen tahtiin. Edellisessä ottelussa joukkue näytti tasonsa, kun se kävi Raksilasta hakemassa tärkeät pisteet Kärppien vieraana.

Embed from Getty Images

Hyökkäyspäässä joukkueen ykköstykkinä häärii SaiPassakin kovaa tulosta tehnyt Ahti Oksanen. Mies on latonut seitsemään viime peliin peräti tehot 3+9, joten voi hyvällä syyllä sanoa, että Oksanen on tällä hetkellä todella liekeissä. Oksasen ohella pisteitä on hyvin tehnyt myös jo viime kaudella KooKoossa pelanneet Vilmos Gallo sekä Kyle Platzer. Unkarilainen Gallo onkin kunnostanut eritoten maalinteossa ja mies on joukkueen paras maalintekijä kahdellatoista osumallaan. KooKoon hyökkäys on muutenkin rakennettu todella hyvin, sillä lähes kaikki pelaajat tekevät tasaisesti pisteitä, joten joukkueen ei tarvitse nojata pelkästään yhden tai kahden pelaajan varaan,

Kaakon Derbyyn KooKoo lähtee selvänä suosikkina, sillä joukkueen peli on luistanut niin hyvin, että se voi tällä hetkellä kaataa minkä tahansa joukkueen SM-liigassa. Toki pitää muistaa, että yllätyksiä voi aina tulla ja tästä hyvänä esimerkkinä toimii kauden ensimmäinen derby Kouvolassa, jossa SaiPa pelasi todella varmasti ja otti kaikkien yllätyksi voiton. Eri asia sitten on miten tämän illan ottelussa tulee lopulta käymään.

Embed from Getty Images

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.