Slovakia terävämpi naisten EM-karsintojen avauksessa

Lentis lentopallo naiset FIVB

Naisten lentopallon EM-karsintalohkon ennakkoon kahden vahvimman joukkueen kohtaaminen meni perjantaina Montenegron Podgoricassa Slovakian nimiin Suomen ajoittain erittäinkin vahvasta haastamisesta huolimatta erin 1-3 (24-26, 25-23, 14-25, 19-25).

Slovakia oli kahden vuoden takaisissa EM-kisoissa neljännesvälierissä ja sen loppusijoitus oli 12:s. Suomi oli 18:s,

Slovakia oli Suomea edellä hieman hyökkäyspelissä ja syöttöpelissä sekä selkeämmin vastaanotossa. Slovakian yleispelaajat Nikola Radosova (21/+15) ja Maria Zernovic (18/+15) olivat tällä kertaa suomalaisille kovimmat uhat.

Suomen avaus: Kaisa Alanko, Piia Korhonen, Suvi Kokkonen, Emmi Riikilä, Anna Czakan, Daniela Öhman, Netta Laaksonen (L)

Suomen peli piristyi avauserässä selkeästi 8-11- tilanteessa tehdyn tuplavaihdon myötä, kun Yasmine Madsen teki muutaman hyvän pisteen ja Katja Kylmäaho löysi muutkin pelaajat mainiosti. Ote säilyi myös Kaisa Alangon ja Piia Korhosen palattua kentälle hyvänä, mutta Slovakia piti 1-4 pisteen johtonsa aivan erän lopulle asti.

Mainiot torjunnat nostivat Suomen kuitenkin avauserän lopulla tasoihin 23-23. Slovakia kuitenkin kuittasi erän toisella eräpalloilaan 24-26.

Suvi Kokkosen mainioilla otteilla Suomi otti toisessa erässä 11-7 -johdon alkuvaiheiden jälkeen. Slovakia tiivisti torjuntansa ja sai ottetta erästä ja jälleen tässäkin erässä ratkaisu venyi loppupalloihin. Anna Czakanin torjuntapiste ja Suvi Kokkosen ässäsyöttö viimeisteli erävoiton Suomelle 25-23.

Kolmannen erän Slovakia vei nimiinsä murskaavasti karattuaan heti 2-8 -johtoon ja lopulta peräti 14-25.

Neljänteen erään päävalmentaja Kangasniemi palautti ottelun aloittaneen seitsikon kolmannen erän mentyä pitkälti ns. vaihtopelaajilla. Nihkeän alun jälkeen Slovakia sai taas koneensa täysille kierroksille ja vei erän 19-25.

Molemmat Suomen liberot Netta Laaksonen ja Laura Penttilä kirjasivat tililleen ensimmäiset naisten maaottelut.

Avauspäivän iltapelissä kotijoukkue Montenegro kohtaa kello 21 Kosovon. Suomi pelaa lauantaina kello 21 Montenegroa vastaan seuraavan ottelunsa.