Dallasin suomalaiset hurjassa vireessä – Valtteri Filppula intoutui syöttelemään

Änäri1 NHL 10 Jääkiekko

Jääkiekon NHL:n pudotuspelipaikkaa jahtaavan Dallas Starsin suomalaishyökkääjät nousivat vahvasti esiin, kun Dallas haki Tampa Bay Lightningilta 5–2-voiton. Ottelun kakkostähdeksi valittu Roope Hintz kirjasi tehot 1+2 ja kolmostähdeksi noteerattu Joel Kiviranta summasi pisteet 1+1.

Hintz laukoi kauden 15. osumansa toisen erän lopussa, kun hän vei Starsin 4–1-johtoon Kivirannan alustuksesta. Loistokautta pelaava 24-vuotias Hintz on rohmunnut tällä kaudella 41 ottelusta 43 pistettä.

Kivirannan juhlintavuoro tuli kolmannessa erässä, kun hän vei vierasjoukkueen jo 5–1-johtoon. Kiviranta laittoi kauden viidennen osumansa maalin edestä sisään.

Tehopisteiden makuun pääsi myös Dallasin suomalaispuolustaja Miro Heiskanen, joka alusti joukkueensa 1–0-maalin.

Columbus Blue Jacketsin Patrik Laine kuittasi itselleen yhden syöttöpisteen. Hän syötti joukkueensa ensimmäisen maalin.

Vastustaja Detroit Red Wings jyräsi kuitenkin kahden maalin takaa-ajoasemasta 2-5-voittoon. Uusi vaihde löytyi toisen erän puolivälin jälkeen, kun Detroit iski kolme maalia noin kolmessa minuutissa.

Detrotin suomalaishyökkääjä Valtteri Filppula syötti Red Wingsin maaleista kolme.

Columbus ja Detroit ovat viimeisenä keskisessä divisioonassa. Kausi päättyy molempien joukkueiden osalta viikonloppuna.

Los Angeles Kings isännöi hyvässä vireessä olevaa Colorado Avalanchea. Ottelu päättyi vieraille tiukan väännön jälkeen lukemin 2-3. Mikko Rantanen teki Carolinan ensimmäisen maalin. Suomalainen on nyt tehnyt tehot 30+30=60.

Läntisessä divisioonassa Kaapo Kähkönen torjui kotivoiton Minnesota Wildille. Anaheim Ducks kaatui jatkoajalla luvuin 4–3. Kähkönen torjui 22/25 kertaa.

Voitto oli Kähköselle jo neljäs perättäinen.

Läpimurtokauttaan Pohjois-Amerikassa pelaava Kähkönen on esiintynyt tällä kaudella 23 ottelussa torjuntaprosentilla 90,8.