SKA Pietari KHL:n ylivoimainen mestari!

image

Pietarin SKA oli lopulta täysin ylivoimainen KHL:n finaalisarjassa. Ennen sunnuntaita joukkue johti sarjaa jo 1-3 ja näin ollen Kazanissa koko sarja oli katkolla.

SKA vei viidennessä pelissä Kazania kuin litran mittaa. Vierailijat siirtyivät 0-1 johtoon jo ottelun toisella peliminuutilla.

Se sotki Kazanin pelin täysin ja kotijoukkue otti jäähyn toinen toisensa jälkeen. Ensimmäisen erän jälkeen selkärangassa oli jo niin monta murtumaa, että vieraat siirtyivät ensimmäiselle erätauolle 0-4 johdossa.

Toisessa erässä peli tasottui ja Mikhail Glukhov rikkoi SKA:n maalilla pelanneen Mikko Koskisen nollan. Kauaa ei kotijoukkueen takaa-ajo jatkunut sillä minuutti myöhemmin itse Ilja Kovaltsuk upotti kiekon reppuun ja tilanne oli 1-5.

Viimeinen erä meni pelaillessa ja SKA:n silmissä loisti jo ”poika” ja votka. Viimeisen maalin SKA teki hetki ennen loppua ja peli päättyi numeroin 1-6.

SKA saneli pelin kulun totaalisesti, joten oikeasta mestarista ei ole epäselvyyttä.

Mikko Koskinen nousi finaalisarjassa Pietarin suureksi sankariksi ja aika näyttää, liittyykö tänään 24 torjuntaa napannut ”Kolmen Metrin Koskinen” Leijonien vahvuuteen. Muita suomalaisia finaalisarjassa ei esiintynyt.