Pikkuleijonat voitosta voittoon!

image

Pikkuleijonien huikeat esitykset Sveitsissä käytävissä MM-kisoissa jatkuvat! Tänään jalkoihin jäi Latvia ja näin ollen Suomi jatkaa tappioitta lohko piikkipaikalla.

Ensimmäisen kerran turnauksessa Suomi lähti otteluun parkkivaloilla ja se kostautui välittömästi Latvian siirryttyä 1-0 johtoon. Mika Marttilan puoukoppisaarnan jälkeen toiseen erään tuli oikea Leijona.

Julius Nättinen tasoitti ottelun ylivoimalla tilanteeseen 1-1 Jonne Tammelan ja kenenpä muunkaan kuin puolustaja Vili Saarijärven syötöstä. Hetkeä myöhemmin Suomi pääsi jälleen ylivoimalle ja tällä kertaa reppua heilutti Tapparan superlupaus Patrik Laine. Toiselle erätauolle mentiin pikkuleijonien 1-2 johdossa.

Kolmannessa erässä Latvia yritti kiivaasti kavennusta mutta Leijona näytti kyntensä. Aleksi Saarela siirsi kiekon Vili Saarijärvelle joka antoi nappisyötön ja jälleen Patrik Laine soitti maalisummeria loppunumeroiden jäädessä lukemiin 1-3.

Suomen maalilla pelannut Veini Vehviläinen torjui 31 laukausta.

Suomi pysyy B-lohkon kärjessä. Kanadalla on peli vähemmän pelattuna mutta Suomen maalieron ollessa +9, Kanada olisi tasapisteissä joka tapauksessa maalin perässä saldolla +8.

Nuoret herrat Laine ja Saarijärvi jatkavat turnauksen pistepörssin kärjessä. Todella sekavaa peliä esittänyt Kanadan joukkue kohtaa iltaottelussa Tsekin.